Header Ads

Header ADS

12ο επεισόδιο Football Idols | Νίκος Σαργκάνης | Video

Νίκος Σαργκάνης
Με έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που πέρασαν από τα Ελληνικά γήπεδα, τον Νίκο Σαργκάνη, συνεχίζεται η ποδοσφαιρική σειρά "Football Idols". Πρόκειται για μία απόπειρα της Super League, τριάντα επεισοδίων, με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην χώρα μας. Το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, το οποίο προλογίζει το βίντεο που είναι αφιερωμένο στον "πρίγκιπα του Νερέτβα", αναφέρει σχετικά:

Στο ποδόσφαιρο συνηθίζεται αρκετοί ποδοσφαιριστές να αποκτούν "παρατσούκλια" που ανταποκρίνονται στις επιδόσεις τους και όχι μόνο.

Η θέση για την οποία υπάρχουν τα περισσότερα, είναι αυτή του τερματοφύλακα. Από τα... γενικά και κλισέ, όπως "αίλουρος", "κέρβερος", "φύλακας-άγγελος", μέχρι τα ειδικά, ανάλογα με το τι μπορεί να έχει καταφέρει ο καθένας ξεχωριστά.

Ένα από τα πλέον διάσημα παρατσούκλια στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι το "φάντομ". Το οποίο ανήκει, φυσικά, στον Νίκο Σαργκάνη.

Το απέκτησε στις αρχές της δεκαετίας του '80, με τα συγκεκριμένα πολεμικά αεροπλάνα να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όταν και μεγαλούργησε, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος με την Καστοριά, αλλά και ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κυρίως όμως για την μεγαλειώδη εμφάνιση του σε ένα ματς με στη Δανία, όπου η Εθνική ομάδα έφτασε σε μια ιστορική νίκη.

Ο Νίκος Σαργκάνης δίκαια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στο σημερινό επεισόδιο των "Football Idols" ο ίδιος, από το γήπεδο του Ηλυσιακού όπου ξεκίνησε, "ξετυλίγει το κουβάρι" των αναμνήσεων.

Θυμάται το... παγκόσμιο ρεκόρ με την ομάδα των Ιλισίων, το Κύπελλο με την Καστοριά, την μεταγραφή στον Ολυμπιακό και κυρίως στον Παναθηναϊκό, αλλά και το τέλος στον Αθηναϊκό, όπου έγραψε και εκεί ιστορία ως ο μοναδικός παίκτης με συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου με 4 ομάδες. Φυσικά και το ιστορικό βράδυ στη Κοπεγχάγη όπου ανάγκασε τους Δανούς να αναρτήσουν φωτογραφία του στο δημαρχείο της πόλης.

Το "φάντομ" απογειώνεται και αφηγείται την ιστορία της ζωής του. Προσδεθείτε και απολαύστε το νέο επεισόδιο των "Football Idols".

Οι Football Idols έρχονται στις οθόνες για να θυμηθούν και να θυμίσουν τις μεγάλες στιγμές της καριέρας τους να διηγηθούν ανέκδοτες ιστορίες, να περιγράψουν τα μεγάλα ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος, να ζήσουν ξανά την καριέρα τους, να μιλήσουν για την ζωή και τις προσωπικές τους στιγμές μακριά αλλά και μετά το ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο επεισόδιο αφορούσε τον Νίκο Μαχλά, το δεύτερο τον Νίκο Αναστόπουλο, το τρίτο τον Βέλιμιρ Ζάετς, το τέταρτο τον Κώστα Ιωσηφίδη,. το πέμπτο τον Ντέμη Νικολαΐδη, το έκτο τον Αντώνη Νικοπολίδη, το έβδομο τον Ντίνο Κούη το όγδοο τον Νόνι Λίμα, το ένατο τον Βασίλη Τζαλακώστα, το δέκατο τον Κριστιάν Καρεμπέ και το ενδέκατο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.