Header Ads

Header ADS

7ο επεισόδιο Football Idols | Ντίνος Κούης | Video

Ντίνος Κούης
Με έναν από τους σημαντικότερους (και πληρέστερους) μέσους στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Ντίνο Κούη, συνεχίζεται η ποδοσφαιρική σειρά "Football Idols". Πρόκειται για μία απόπειρα της Super League, τριάντα επεισοδίων, με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην χώρα μας.

Ο Ντίνος Κούης έχει αγωνισθεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου και (στα τελειώματα της καριέρας του) ως λίμπερο. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα το 1970 με τα χρώματα του Αγροτικού Αστέρα, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 1974.

Το καλοκαίρι του 1974 πήρε μεταγραφή για τον Άρη και εκεί έμεινε μέχρι το φινάλε της ποδοσφαιρικής του καριέρας, το 1991. Είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα για τον Άρη με 142 γκολ (54 με κεφαλιά, 39 με σουτ, 35 με πέναλτι και 14 με απευθείας εκτελέσεις φάουλ), πρώτος σκόρερ στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τον Άρη με 6 γκολ και ρέκορντμαν συμμετοχών για τον Άρη στο πρωτάθλημα με 473 συμμετοχές.

Το 1981 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 21 τέρματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα 17 έτη που φόρεσε τη φανέλα του Άρη δεν αντίκρισε (ποτέ!!!) κόκκινη κάρτα. Ο Ντίνος Κούης αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδας, με την οποία αγωνίστηκε 33 φορές από το 1979 μέχρι το 1984, πετυχαίνοντας 7 τέρματα.

Έκανε την παρθενική του εμφάνιση στις 21 Μαρτίου 1979 απέναντι στη Ρουμανία, ενώ η τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 15 Φεβρουαρίου 1984 στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Ανατολική Γερμανία. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 αγωνίστηκε και στους τρεις αγώνες που έδωσε το Ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της SL που προλογίζει το βίντεο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Ντίνο Κούη, αναφέρει σχετικά:

Κάθε ομάδα έχει τις δικές της εμβληματικές μορφές. Τους παίκτες που έγραψαν ιστορία με τη φανέλα τους και που αποτελούν διαχρονικά τις "σημαίες" τους. Για τον Άρη αναμφίβολα μια από τις μεγάλες μορφές, είναι ο Ντίνος Κούης.

Ρέκορντμαν συμμετοχών στο πρωτάθλημα με τα "κιτρινόμαυρα", πρώτος σκόρερ της ομάδας και μάλιστα έχοντας κατακτήσει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα, παρότι μέσος, ο Ντίνος Κούης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στα 17 χρόνια που αγωνίζονταν με το σήμα του Άρη, δεν αντίκρυσε ποτέ την κόκκινη κάρτα.

Υπηρέτησε και την Eθνική Oμάδα και στις μνήμες όλων έχει μείνει το γκολ με φάουλ (κάτι που τον χαρακτήριζε) στη Δανία, και την ιστορική νίκη με 1-0. Ο "θεός" του Άρη, ανοίγει το κουτί των αναμνήσεων στο σημερινό επεισόδιο των "Football Idols" και θυμάται και τη μεγάλη καριέρα του από τον Αγροτικό Αστέρα, στον Άρη και στην καταξίωση.

Οι Football Idols έρχονται στις οθόνες για να θυμηθούν και να θυμίσουν τις μεγάλες στιγμές της καριέρας τους να διηγηθούν ανέκδοτες ιστορίες, να περιγράψουν τα μεγάλα ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος, να ζήσουν ξανά την καριέρα τους, να μιλήσουν για την ζωή και τις προσωπικές τους στιγμές μακριά αλλά και μετά το ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο επεισόδιο αφορούσε τον Νίκο Μαχλά, το δεύτερο τον Νίκο Αναστόπουλο, το τρίτο τον Βέλιμιρ Ζάετς, το τέταρτο τον Κώστα Ιωσηφίδη, το πέμπτο τον Ντέμη Νικολαΐδη και το έκτο στον Αντώνη Νικοπολίδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.