Header Ads

Header ADS

15ο επεισόδιο Football Idols | Jozef Wandzik | Video

Jozef Wandzik
Με έναν από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που πέρασαν από τα Ελληνικά γήπεδα, τον Γιόζεφ Βάντσικ (Jozef Wandzik), συνεχίζεται η ποδοσφαιρική σειρά "Football Idols". Πρόκειται για μία απόπειρα της Super League, τριάντα επεισοδίων, με πρωταγωνιστές τους ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει την δική τους ιστορία στην χώρα μας. Το κείμενο στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League, το οποίο προλογίζει το βίντεο που είναι αφιερωμένο στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, αναφέρει σχετικά:

Στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990 και με τις θέσεις των ξένων παικτών στο Ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι περιορισμένες, καθώς δεν ίσχυε ακόμα ο "νόμος Μποσμάν", ο Γιώργος Βαρδινογιάννης αποφασίζει να κάνει μια ασυνήθιστη, για εκείνη την εποχή κίνηση. Να δώσει τη μια θέση ξένου σε... τερματοφύλακα.

Ο Νίκος Σαργκάνης βρισκόταν στη δύση της καριέρας του, και ο "καπετάνιος" ήθελε έναν τερματοφύλακα που πάνω του θα μπορούσε να χτιστεί η άμυνα του Παναθηναϊκού. Κάπως έτσι ήρθε στην Ελλάδα ο Γιόζεφ Βάντσικ, ο οποίος έγραψε το όνομά του με μεγάλα γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τόσο μεγάλα, όσο ένα... βουνό, όπως είναι και το παρατσούκλι του, αυτό που απέκτησε μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με τους "πράσινους" τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Το θρυλικό "βουνό" λοιπόν, είναι και ο πρωταγωνιστής στο σημερινό επεισόδιο των Football Idols και μας μιλάει για την αγάπη που τρέφει πλέον για την Ελλάδα, στην οποία έχει ζήσει περισσότερα χρόνια από τη γενέτειρά του την Πολωνία, τις μεγάλες στιγμές που έζησε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αλλά και τις μεγάλες αποκρούσεις που έκανε σε σημαντικά παιχνίδια με την ομάδα του.

Οι Football Idols έρχονται στις οθόνες για να θυμηθούν και να θυμίσουν τις μεγάλες στιγμές της καριέρας τους να διηγηθούν ανέκδοτες ιστορίες, να περιγράψουν τα μεγάλα ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος, να ζήσουν ξανά την καριέρα τους, να μιλήσουν για την ζωή και τις προσωπικές τους στιγμές μακριά αλλά και μετά το ποδόσφαιρο.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο επεισόδιο αφορούσε τον Νίκο Μαχλά, το δεύτερο τον Νίκο Αναστόπουλο, το τρίτο τον Βέλιμιρ Ζάετς, το τέταρτο τον Κώστα Ιωσηφίδη,. το πέμπτο τον Ντέμη Νικολαΐδη, το έκτο τον Αντώνη Νικοπολίδη, το έβδομο τον Ντίνο Κούη το όγδοο τον Νόνι Λίμα, το ένατο τον Βασίλη Τζαλακώστα, το δέκατο τον Κριστιάν Καρεμπέ, το ενδέκατο τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, το δωδέκατο τον Νίκο Σαργκάνη, το δέκατο τρίτο τον Γιώργο Κολτσίδα και το δέκατο τέταρτο τον Ζήση Βρύζα...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.