Header Ads

Header ADS

Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ - Άρης

ΠΑΟΚ - Άρης
Με το πρώτο ντέρμπι του 2023 ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική της Super League. Ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Άρη (04/01, 2023, 20:00) στο "Ελ Κλάσικο" της συμπρωτεύουσας. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Ο ΠΑΟΚ έχει υποδεχθεί ως γηπεδούχος τον Άρη σε 61 αναμετρήσεις και κατάφερε να πάρει τη νίκη στις 32 από αυτές. Υπήρξαν μεταξύ τους 18 ισοπαλίες, ενώ 11 φορές επικράτησε ο Άρης. Η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε επίπεδο Α’ Εθνικής ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία στις 28 Φεβρουαρίου 1960.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε επικρατήσει 1-0 στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αλλά οι τότε κανονισμοί όριζαν μπαράζ για την τελική ισοβαθμία της τελικής βαθμολογίας και η αναμέτρηση που έγινε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε με νέα ισοπαλία 0-0.


Το μεγαλύτερο αήττητο σερί που έχει “τρέξει” ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άρη ως γηπεδούχος είναι τα έντεκα διαδοχικά ματς και ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2000 με νίκη 3-2 και έσπασε για τους Κίτρινους στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Χαβίτο.

Σε εκείνα τα έντεκα ματς, ο ΠΑΟΚ επικράτηε εννέα φορές και σημειώθηκαν και δύο ισοπαλίες. Ο Άρης έχει καταφέρει να φύγει νικητής στις δύο τελευταίες του επισκέψεις από τν Τούμπα, αφού επικράτησε τόσο στον αγώνα της κανονικής διάρκειας, όσο και σε εκείνο των Playoffs του πρωταθλήματος.

Οι δύο διαδοχικές νίκες είναι η καλύτερη επίδοση στην ιστορία της A’ Εθνικής/Super League και το έχει καταφέρει ακόμα τρεις φορές, με πρώτη το διάστημα 1963-1965. Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το δημοφιλέστερο σκορ που υπάρχει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφού οι 11 από τις 32 νίκες του Δικεφάλου είναι με 2-0.

Ακολουθούν οι νίκες με 1-0 του ΠΑΟΚ με επτά εμφανίσεις, όσες έχει και η ισοπαλία 0-0. Οι έξι από τις 11 νίκες του Άρη είναι με 1-0. Ο Γιώργος Κούδας και ο Γιώργος Σκαρτάδος με τέσσερα γκολ ως γηπεδούχοι με τον ΠΑΟΚ είναι στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, ενώ ο Αλέκος Αλεξιάδης με τρία γκολ σε τρία διαφορετικά ματς και ο Σωκράτης Πετκάκης με ένα χατ τρικ είναι στην κορυφή για τον Άρη.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

➺ Αναμετρήσεις: 61
➺ Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 32
➺ Ισοπαλίες: 18
➺ Νίκες ΑΕΚ: 11
➺ Γκολ: 91-45

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.