Header Ads

Header ADS

Super League 2022-23: Οι αριθμοί της 14ης αγωνιστικής

ΑΕΚ
Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά που προέκυψαν από τις επτά αναμετρήσεις της 14ης (και πρώτης του δευτέρου γύρου) αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023. Το σχετικό κείμενο της διοργανώτριας στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στο Αγρίνιο και σημείωσε την 15η διαδοχική νίκη του επί του Παναιτωλικού σε αγώνα πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας. Αν προστεθούν και οι δύο ενδιάμεσες αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ έχει 17 διαδοχικά παιχνίδια με νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, ο οποίος τελευταία φορά που πήρε βαθμό από τον Δικέφαλο ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2015 στο μεταξύ τους 0-0 στην Τούμπα.

Μόνο την σεζόν 2007-08 είχε καταφέρει ο Ατρόμητος να επικρατήσει και στα δύο ματς της χρονιάς με τον ΟΦΗ, ενώ όπως και αυτή τη σεζόν είχε επικρατήσει εντός στο πρώτο ματς (1-0) τον Νοέμβριο του 2007 και τον Φεβρουάριο του 2008 έφυγε με νίκη πάλι 1-0. Ο Ατρόμητος με τις δύο φετινές του νίκες επί του ΟΦΗ έσπασε ένα σερί που είχε η ομάδα της Κρήτης με επτά ματς χωρίς ήττα εντός και εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα του Περιστερίου.

Ούτε στην έκτη επίσκεψή της στην έδρα της ΑΕΚ, η Λαμία δεν βρήκε γκολ και έτσι παραμένει ανέπαφη η εστία των Κιτρινόμαυρων και στα έξι εντός έδρας παιχνίδια που έχουν δώσει στην ιστορία τους, ενώ η ΑΕΚ μετρά πλέον επτά νίκες και μια ισοπαλία με την Λαμία στα οκτώ τελευταία ανεξάρτητα έδρας χωρίς να δεχθεί γκολ. Η μεταξύ τους ισοπαλία ήταν στην Λαμία με 0-0.

Με ισοπαλίες έφτασαν τους 2.000 αγώνες τους στην Α’ Εθνική (σε αγωνιστικές κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος) ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, με 2-2 στα Γιάννινα και 1-1 στη Νίκαια, ενώ ο ΠΑΟΚ το συνδύασε με νίκη. Στα 1.000 είχε συμβεί το αντίστροφο, αφού ο ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί ισόπαλος εντός έδρας με τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 6-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου και ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει 1-0 του Ηρακλή.

Τα ματς είχαν γίνει στις 4 Νοεμβρίου 1990. Τις 100 συμμετοχές με τον Άρη συμπλήρωσε ο Ντάνιελ Μαντσίνι και έγινε μόλις ο 12ος ξένος ποδοσφαιριστής της ομάδας που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αγώνων. Στην κορυφή βρίσκονται Αρτούρ Λεκμπέλο με 156 αγώνες, ο Λιούμπισα Μιλόγεβιτς με 149 και ο Σέρχιο Κόκε με 140.

Ο Λεβαδειακός με τον Άρη έχουν τέσσερις ισοπαλίες πλέον στις αναμετρήσεις τους σε επίπεδο Super League με γηπεδούχο την ομάδα της Βοιωτίας και όλες είναι με 1-1. Τα 20 γκολ με την ΑΕΚ έφτασε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είχε σημειώσει το παρθενικό του τέρμα στην Ελλάδα στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 πάλι με την Λαμία και πάλι με νίκη 3-0 για την ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.