Header Ads

Header ADS

Ο Μπερνάρ 300ος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Super League

Μπερνάρ Ανίσιο Καλντέιρα Ντουάρτε
Ο Βραζιλιάνος Μπερνάρ Ανίσιο Καλντέιρα Ντουάρτε άνοιξε το σκορ στην (ισόπαλη) αναμέτρηση της Νίκαιας και έγινε 300ος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην μεγάλη κατηγορία. Το παρθενικό είχε πετύχει ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ στις 25 Οκτωβρίου 1959. Η διοργανώτρια Super League δημιούργησε σχετικό θέμα, το οποίο αναφέρει:

Στην αναμέτρηση αριθμός 2.000 για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Μπερνάρ σημείωσε το πρώτο του γκολ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Αυτό το επίτευγμα μπορεί να μην είχε καμία σημασία, αν δεν γινόταν ο 300ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει με τα χρώματα των Πρασίνων στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής / Super League από το 1959-60 μέχρι σήμερα.

Από τις 25 Οκτωβρίου 1959 που σκόραρε ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ για πρώτη φορά στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Παναιγιάλειος 2-1, μέχρι και σήμερα έχουν βρει δίχτυα 300 ποδοσφαιριστές των Πρασίνων σε αγώνες πρωταθλήματος. Τα περισσότερα γκολ για τον Παναθηναϊκό τα έχει σημειώσει ο Κριστόφ Βαζέχα, ο οποίος με 244 βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, ενώ δεύτερος είναι ο Αντώνης Αντωνιάδης.

Ο Μίμης Δομάζος με 136 και ο Δημήτρης Σαραβάκος με 128 είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν τριψήφιο αριθμό γκολ, ενώ στην 5η θέση βρίσκεται ο Κώστας Ελευθεράκης με 86 γκολ. Υπάρχουν 100 ποδοσφαιριστές που έχουν διψήφιο αριθμό γκολ με τους Πράσινους στο πρωτάθλημα με το νεότερο μέλος της λίστας να είναι ο Φώτης Ιωαννίδης που στις 13 Νοεμβρίου 2022 στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο σημείωσε το 10ο του γκολ στο πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.