Header Ads

Header ADS

Σαν σήμερα: Το νικηφόρο ντεμπούτο του Σάντος στην Εθνική

Φερνάντο Σάντος
Σαν σήμερα πριν από δώδεκα χρόνια, στις 11 Αυγούστου 2010, η Σερβία υποδεχόταν στο Βελιγράδι την Εθνική Ελλάδος στο ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος στον "γαλανόλευκο" πάγκο υποδεχόμενος τον Ότο Ρεχάγκελ, του οποίου η (άκρως επιτυχημένη) συνεργασία με την Εθνική μας ολοκληρώθηκε με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο μουντιάλ του 2010.

Η Ελλάδα επικράτησε στο Βελιγράδι με 1-0 χάρη στο τέρμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 44ο λεπτό και ο Σάντος πέτυχε κάτι που δεν κατάφερε κανείς συνάδελφός του στον πάγκο της Εθνικής τουλάχιστον στον 21ο αιώνα: ντεμπούτο με νίκη! Η συνέχεια είναι λίγο - πολύ γνωστή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων αήττητων αγώνων (49 αγώνες, 26 νίκες, 17 ισοπαλίες, 6 ήττες) στο πάγκο της Εθνικής Ελλάδος, ενώ επί των ημερών του η Εθνική έφτασε στα προημιτελικά του EURO 2012 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "16" (και παραλίγο στους "8") του Παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας το 2014! Στο γεγονός κάνει ειδική μνεία η Facebook σελίδα της Εθνικής ομάδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.