Header Ads

Header ADS

Ανασκόπηση Super League 2023-2024: Πανσερραϊκός

Πανσερραϊκός
Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 η διοργανώτρια αρχή (Super League) επιχειρεί -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- την ανασκόπηση κάθε ομάδας που έλαβε μέρος στο περασμένο πρωτάθλημα. Το κείμενο με τα πεπραγμένα του Πανσερραϊκού αναφέρει:

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία έπειτα από απουσία δώδεκα σεζόν και ενώ στις δύο προηγούμενες απόπειρες του (2008-09 και 2010-11) υποβιβάστηκε ως νεοφώτιστος, τώρα κατάφερε να παραμείνει και παράλληλα να πάρει την καλύτερη θέση της ιστορίας του.

Ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 7η θέση, ενώ μέχρι τώρα είχε ως σημείο αναφοράς την 8η που πήρε το 1969-70 και το 1980-81.

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είχε τη δύσκολη αποστολή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκης όπου ήρθε η ήττα με 2-0, αλλά στη συνέχεια ακολούθησε ένα αήττητο πέντε αγώνων (τρεις ισοπαλίες - δύο νίκες) που έφεραν τον Πανσερραϊκό πάνω από τη μέση της βαθμολογίας.

Οι εκτός έδρας νίκες στον Β’ Γύρο ήταν εκείνες που συνέβαλαν ώστε να μην υπάρχει άγχος στις τελευταίες αγωνιστικές και ο Πανσερραϊκός να μπει με σημαντικό πλεονέκτημα στη διαδικασία των Playouts, όπου και εκεί πήρε νωρίς τους βαθμούς που χρειαζόταν και στο τέλος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

ΘΕΣΗ: 7η
ΝΙΚΕΣ: 9
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 11
ΗΤΤΕΣ: 13
ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 37
ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 53
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: Πανσερραϊκός – Λαμία 2-0

· Αυτή ήταν η πρώτη νίκη με 2-0, ακολούθησαν ακόμη τέσσερις στο πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Πάμπλο Γκαρσία ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας μετά την επάνοδο της στην Super League. Ο Ουρουγουανός τεχνικός στις 33 αναμετρήσεις είχε απολογισμό 9 νίκες - 11 ισοπαλίες - 13 ήττες και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα, η οποία είναι η καλύτερη που έχει βρεθεί στην ιστορία της στην κατηγορία.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Πανσερραϊκός σε αυτό το πρωτάθλημα χρησιμοποίησε 32 ποδοσφαιριστές. Ο Κόστα Άλεξιτς συμμετείχε στα 31 από τα 33 παιχνίδια της χρονιάς, αλλά τον περισσότερο χρόνο τον πήρε ο Άντριαν Χόβαν, ο οποίος στις 28 συμμετοχές του είχε 2.708 λεπτά παρουσίας. Μόλις δύο ποδοσφαιριστές είχαν από μια παρουσία σε αγώνα, ενώ εννέα ήταν εκείνοι που δεν έφτασαν σε διψήφιο αριθμό συμμετοχών.

ΓΚΟΛ

Δίχτυα βρήκαν οι 12 από τους 32 ποδοσφαιριστές της ομάδας, με τον Κόστα Άλεξιτς να παίρνει και σε αυτή την κατηγορία της πρωτιά. Με επτά τέρματα οδήγησε την κούρσα των σκόρερ και στη δεύτερη θέση ήταν ο Αμρ Ουάρντα με πέντε γκολ. Τρεις ποδοσφαιριστές σημείωσαν από ένα γκολ (Μπέργκστρομ, Τόμας, Αυλωνίτης).

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Τη θετική παράδοση που είχε με την ΑΕΚ διατήρησε ο προπονητής του Πανσερραϊκού. Ο Πάμπλο Γκαρσία στη θητεία του με τον ΠΑΟΚ στη Super League είχε βρεθεί αντιμέτωπος σε πέντε αναμετρήσεις με τους Κιτρινόμαυρους και δεν είχε ηττηθεί εντός και εκτός έδρας (τέσσερις νίκες - μία ισοπαλία). Αυτή τη σεζόν οι δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες, με 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια για τον Α’ Γύρο και με 2-2 στις Σέρρες.

Ο Πασχάλης Στάικος σκόραρε για τρία διαδοχικά παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό στο φετινό πρωτάθλημα και βρήκε δίχτυα στις αναμετρήσεις με Κηφισιά εκτός και Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα εντός έδρας. Σκόραρε και την τελευταία αγωνιστική στις Σέρρες, πάλι απέναντι στην Κηφισιά.

Ο προηγούμενος ποδοσφαιριστής που το είχε καταφέρει με τα Λιοντάρια ήταν ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο οποίος είχε σκοράρει στο Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ 1-1, στο Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3 και στο Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός 4-2.

Ο Τάσος Αυλωνίτης το βράδυ της Κυριακής 29 Οκτωβρίου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας αγωνίστηκε για 300η φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο. Ο αμυντικός του Πανσερραϊκού είχε κάνει την πρώτη επίσημη συμμετοχή με επαγγελματική ομάδα στις 8 Σεπτεμβρίου 2007 στην αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος Νίκη Βόλου - Αιγάλεω 0-2, όταν αγωνίστηκε με την ομάδα της Αθήνας ως αλλαγή για τέσσερα λεπτά στη θέση του Χόφμαν. Η παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League έγινε στις 16 Οκτωβρίου 2011 με τα χρώματα του Πανιωνίου στα Γιάννινα απέναντι στον ΠΑΣ.

Στις 28 Νοεμβρίου 1965 ο Πανσερραϊκός έδωσε τον πρώτο του αγώνα στην Α’ Εθνική / Super League και επικράτησε με 1-0 της Νίκης Βόλου στην έδρα του χάρη σε γκολ του Τσακίρη. Εκείνη την ημέρα πήρε το “βάπτισμα του πυρός” στη μεγάλη κατηγορία και πλέον βρίσκεται στην 25η σεζόν του στο πρωτάθλημα. Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 η αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν η 800η στην ιστορία του στην κατηγορία. Τελείωσε το πρωτάθλημα με 822 ματς (213 νίκες - 218 ισοπαλίες - 391 ήττες).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.