Header Ads

Header ADS

Ανασκόπηση Super League 2023-2024: Λαμία

Λαμία
Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 η διοργανώτρια αρχή (Super League) επιχειρεί -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- την ανασκόπηση κάθε ομάδας που έλαβε μέρος στο περασμένο πρωτάθλημα. Το κείμενο με τα πεπραγμένα της Λαμίας αναφέρει:

Η Λαμία στην έβδομη σεζόν της ιστορίας της στη Super League, έγραψε τις καλύτερες επιδόσεις, έσπασε αρκετά δικά της ρεκόρ, αλλά και παραδόσεις που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Συμμετείχε στα Playoffs και αυτό την έφερε στην 6η θέση της τελικής βαθμολογίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί ψηλότερα από την 7η του 2018-19 που ήταν η δική της κορυφή μέχρι τώρα.

Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν ήταν ιδανικό, με μια νίκη σε έξι ματς, αλλά ένα σερί με διαδοχικές νίκες, τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο ήταν εκείνα που την έσπρωξαν προς τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Πρωταγωνιστής της ομάδας ήταν ο Καρλίτος, ο οποίος σημείωσε δέκα τέρματα και έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Λαμίας που το καταφέρνει, ενώ η ομάδα ήταν πιο παραγωγική από κάθε άλλη χρονιά, με 43 τέρματα, έναντι 28 που ήταν το ρεκόρ της από το 2018-19.

Κατάφερε να βρει νίκες, βαθμούς και γκολ, με αντιπάλους που δεν το είχε καταφέρει στο παρελθόν, όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ.

ΘΕΣΗ: 6η
ΝΙΚΕΣ: 9
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 8
ΗΤΤΕΣ: 19
ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 43
ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 79
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΛΑΜΙΑ - ΚΗΦΙΣΙΑ 4-1
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΑΜΙΑ 1-4

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λαμίας την περσινή περίοδο και η σωτηρία που επιτεύχθηκε στη διαδικασία των Playouts οδήγησε στη συνέχιση της κοινής τους πορείας και αυτή τη σεζόν. Η Λαμία πήρε την καλύτερη θέση στην ιστορία της στο πρωτάθλημα και συμμετείχε στα Playoffs για πρώτη φορά.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Λεωνίδας Βόκολος χρησιμοποίησε 32 ποδοσφαιριστές, με τους Αλεξέι Κόσελεφ και Βίκιντας Σλίβκα να έχουν παρουσία στα 33 από τα 36 ματς της φετινής σεζόν. Ο Κόσελεφ ήταν ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (3.166), ενώ τα λιγότερα είχε ο Άλαν Τζαγκόεφ (28).

ΓΚΟΛ

Η Λαμία σημείωσε 43 τέρματα, ενώ σε καμία από τις προηγούμενες συμμετοχές της στη Super League δεν είχε περάσει το όριο των τριάντα. Δίχτυα βρήκαν 15 ποδοσφαριστές της ομάδας, με οκτώ από αυτούς σημείωσαν από ένα τέρμα.

Ο Καρλίτος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Λαμίας που σημειώνει διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια χρονιά στη Super League. Στη δεύτερη θέση με έξι γκολ ήταν ο Βικίντας Σλίβκα, ενώ ακολούθησε ο Σωτήρης Τσιλούλης (5).

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

Στις 20 Οκτωβρίου 2023, στην εντός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1, η Λαμία συμπλήρωσε 200 αναμετρήσεις στη Super League. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία στις 19 Αυγούστου 2017 σε εκτός έδρας λευκή ισοπαλία με την Ξάνθη.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, ο Άνταμ Τζανετόπουλος έφτασε τις 100 συμμετοχές με τα χρώματα της Λαμίας. Είχε αγωνιστεί για πρώτη δροά στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακός - Λαμία 2-0.

Την 16η αγωνιστική, η Λαμία επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού και έσπασε το σερί των Ερυθρολεύκων που είχαν 13 νίκες σε 13 ματς εντός και εκτός έδρας με την ομάδα της Φθιώτιδας, αλλά παράλληλα έβαλε τέλος και στο σερί με τα 43 ματς χωρίς ήττα του Ολυμπιακού στις αναμετρήσεις του με ομάδες της Περιφέρειας.

Η Λαμία, την 18η αγωνιστική, σημείωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Super League τέσσερα τέρματα σε μια αναμέτρηση. Η νίκη επί της Κηφισιάς ήταν η ευρύτερη της, αφού σημείωσε περισσότερα τέρματα από τις άλλες τρεις νίκες της ιστορίας της στην κατηγορία με 3-0. Στο ενεργητικό της έχει ακόμη τρεις νίκες με 3-1 και μια με 3-2.

Την 21η αγωνιστική σημείωσε και τέσσερα γκολ εκτός έδρας, στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο κέρδισε με 4-1.

Ο Καρλίτος, την 23η αγωνιστική, σημείωσε γκολ στην εκτός έδρας ισοπαλία (2-2) με τον Παναθηναϊκό και έφτασε τα δέκα τέρματα στο πρωτάθλημα. Είναι ο πρώτος που το καταφέρνει για την ομάδα της Φθιώτιδας και παράλληλα πέρασε στην κορυφή των σκόρερ, αφήνοντας πίσω του τον Χερόνιμο Μπαράλες που έχει εννέα.

Ο Βασίλης Κοντονίκος σκόραρε στην αναμέτρηση του Άρη με τη Λαμία για τα Playoffs και έγινε ο νεότερος που έχει σκοράρει με τα χρώματα της ομάδας στη Super League. Πήρε το ρεκόρ από τον Λάζαρ Ρόμανιτς, ο οποίος στις 24 Αυγούστου 2019 είχε σκοράρει στην αναμέτρηση Λαμία - Παναθηναϊκός 1-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.