Header Ads

Header ADS

Top 10 Assistmen In Super League 2023/2024

Μπερνάρ - Τάισον
Τι είναι η ασίστ; Χονδρικά είναι η τελική πάσα πριν την επίτευξη ενός γκολ. Δηλαδή η ασίστ πιστώνεται σε έναν παίκτη που πασάρει ή σεντράρει την μπάλα στον σκόρερ. Η wikipedia μας λέει σχετικά:

«Στο ποδόσφαιρο, η ασίστ είναι μία συμβολή από έναν παίκτη που βοηθά στην επίτευξη ενός γκολ.

Οι στατιστικές για τις ασίστ των παικτών μπορούν να σημειώνονται επίσημα από τους διοργανωτές μίας διοργάνωσης ή ανεπίσημα, π.χ. από δημοσιογράφους ή διοργανωτές διοργανώσεων fantasy football.

Η καταγραφή των ασίστ δεν αποτελεί μέρος των επίσημων Κανόνων του Παιχνιδιού και τα κριτήρια για την καταγραφή μίας ασίστ ενδέχεται να διαφέρουν.

Η καταγραφή των ασίστ ουσιαστικά δεν υπήρχε καθόλου μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, παρόλο που οι αναφορές των αγώνων ανέφεραν συνήθως έναν παίκτη που είχε "φτιάξει" ένα ή περισσότερα γκολ.

Από την δεκαετία του 1990, μερικά πρωταθλήματα έχουν κρατήσει επίσημα ρεκόρ ασίστ και έχουν βασίσει βραβεία πάνω σε αυτά.»

Στο θέμα που είχαμε αναρτήσει προ δεκαημέρου είδαμε ότι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασίστ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 2023-2024 (σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της διοργανώτριας αρχής) ήταν ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Τάισον.

"Μοίρασε" δέκα ασίστ στα είκοσι παιχνίδια που αγωνίσθηκε.

Τον ακολουθούν, έχοντας από τρεις λιγότερες (δηλαδή από επτά) οι Νίκλας Ελίασον (ΑΕΚ), Μπερνάρ (Παναθηναϊκός) και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ (ΠΑΟΚ), ενά από έξι (ασίστ) έχουν πέντε ποδοσφαιριστές, οι: Μάνταλος (ΑΕΚ), Καλτσάς (Αστέρας Τρίπολης), Μαντσίνι (Παναθηναϊκός), Άμραμπατ (ΑΕΚ) και Σόρια (ΠΑΣ Γιάννινα).

Στην δέκατη θέση ισοβαθμούν (έχοντας από πέντε ασίστ) πέντε παίκτες (Μπαρμπόσα, Παλάσιος, Φορτούνης, Μασσούρας, Ιωαννίδης). Το YouTube κανάλι Vasilis Zaf μας παρουσιάζει βίντεο με το συγκεκριμένο θέμα υπό τον τίτλο "Top 10 Assistmen In Super League 2023/24".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.