Header Ads

Header ADS

Serie A 2023/24 | Top 5 Assists | Round 18 | Video

Top 5 Assists
Τι είναι η ασίστ; Χονδρικά είναι η τελική πάσα πριν την επίτευξη ενός γκολ. Δηλαδή η ασίστ πιστώνεται σε έναν παίκτη που πασάρει ή σεντράρει την μπάλα στον σκόρερ. Η wikipedia μας λέει σχετικά:

«Στο ποδόσφαιρο, η ασίστ είναι μία συμβολή από έναν παίκτη που βοηθά στην επίτευξη ενός γκολ.

Οι στατιστικές για τις ασίστ των παικτών μπορούν να σημειώνονται επίσημα από τους διοργανωτές μίας διοργάνωσης ή ανεπίσημα, π.χ. από δημοσιογράφους ή διοργανωτές διοργανώσεων fantasy football.

Η καταγραφή των ασίστ δεν αποτελεί μέρος των επίσημων Κανόνων του Παιχνιδιού και τα κριτήρια για την καταγραφή μίας ασίστ ενδέχεται να διαφέρουν.

Η καταγραφή των ασίστ ουσιαστικά δεν υπήρχε καθόλου μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, παρόλο που οι αναφορές των αγώνων ανέφεραν συνήθως έναν παίκτη που είχε "φτιάξει" ένα ή περισσότερα γκολ.

Από την δεκαετία του 1990, μερικά πρωταθλήματα έχουν κρατήσει επίσημα ρεκόρ ασίστ και έχουν βασίσει βραβεία πάνω σε αυτά.»

Η Serie A δημιούργησε και μας παρουσιάζει ένα υπέροχο βίντεο -σχεδόν τρίλεπτης διάρκειας- με τις πέντε κορυφαίες ασίστ της περασμένης (18ης) αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Ιταλίας. Θα "παρελάσουν" από τις οθόνες σας οι Castellanos, Kayode, Isakses, Bennacer, Vlahovic...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.