Header Ads

Header ADS

Ματίας Αλμέιδα, μόλις ο δεύτερος Αργεντίνος

Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος με την ΑΕΚ κι έγινε μόλις ο δεύτερος Αργεντινός τεχνικός που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο. Διαβάστε το ενδιαφέρον αφιέρωμα της διοργανώτριας Super League σχετικά με την εθνικότητα των προπονητών που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα στην χώρα μας:

Η ΑΕΚ κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα στην ιστορία της από την ίδρυσή της και τον 11ο τίτλο στα χρόνια από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής / Super League. Ο Ματίας Αλμέιδα γίνεται ο 8ος προπονητής στην ιστορία των Κιτρινόμαυρων που κατακτά το πρωτάθλημα και μπαίνει σε μια λίστα που περιέχει τα ονόματα των Νεγρεπόντη, Τσάκναντι, Στάνκοβιτς, Τσαϊκόφσκι, Σταματιάδη, Μπάγεβιτς και Χιμένεθ.

Παράλληλα γίνεται ο 27ος ξένος προπονητής που βάζει το όνομά του δίπλα στην κατάκτηση του τίτλου στα χρόνια της Α’ Εθνικής / Super League και μόλις ο δεύτερος από την Αργεντινή έπειτα από τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Οι προπονητές από άλλες χώρες έχουν την κυριαρχία σε αυτό τον τομέα, με τους Έλληνες να είναι μόλις εννέα και τελευταίος που κατάφερε να κατακτήσει πρωτάθλημα ήταν ο Τάκης Λεμονής το 2016-17.

Οι προπονητές που έχουν πανηγυρίσει το πρωτάθλημα προέρχονται από 15 διαφορετικές ξένες χώρες και με τις κυρίαρχες να είναι η Ουγγαρία και η Ισπανία με τέσσερις διαφορετικούς εκπροσώπους. Οι Τσάκναντι, Μπούκοβι, Πούσκας, Λόραντ είναι από την σχολή των Μαγυάρων και οι Σεγκούρα, Βαλβέρδε, Μίτσελ, Χιμένεθ από εκείνη της Ιβηρικής χερσονήσου.

Η τελευταία χώρα που μπήκε στη λίστα ήταν η Ρουμανία με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ μόνο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και ο Ματίας Αλμέιδα είναι οι μόνοι εκτός Ευρώπης. Τις περισσότερες κατακτήσεις έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με οκτώ, ενώ από τους Έλληνες ο Λάκης Πετρόπουλος και ο Τάκης Λεμονής έχουν φτάσει στην στέψη τέσσερις φορές. Το σκορ ανάμεσα στους ξένους και του Έλληνες προπονητές έχει φτάσει στο 48-16.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.