Header Ads

Header ADS

Super League | 6η αγωνιστική play off | Pregame

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Το ντέρμπι των "δικεφάλων" στην Νέα Φιλαδέλφεια και η... έξοδος του Παναθηναϊκού στην Θεσσαλία κλέβουν την παράσταση από τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής των play off της Super League. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων της έκτης στροφής στην μάχη του τίτλου και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

ΒΟΛΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες για 10η φορά στην Super League και έκτη για την φετινή σεζόν, αφού έχουν αναμετρηθεί και για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στα τέσσερα πρώτα φετινά παιχνίδια, σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και Κύπελλο Ελλάδος, αλλά στον Α’ Γύρο των Playoffs οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0.

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ μόνο στο πρώτο από τα παιχνίδια του με το Βόλο, στην εκτός έδρας νίκη με 5-1 για το πρωτάθλημα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και στα τέσσερα άλλα έχει διατηρήσει ανέπαφη την εστία του.

Στις τέσσερις μέχρι τώρα επισκέψεις του στον Βόλο έχει δύο νίκες, η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε στο εντός έδρας της σεζόν 2021-22, ενώ υπάρχει και μια ισοπαλία στο παρθενικό τους παιχνίδι στην Super League, στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

Ο Παναθηναϊκός είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα τέσσερα πρώτα ματς των Playoffs και δέχθηκε γκολ από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ ο Βόλος έχει δεχθεί γκολ και στα τέσσερα παιχνίδια του και μόνο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό διατήρησε το μηδέν.

4 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
1 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΣ
1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ
2 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΓΚΟΛ: 5-9

ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Άρης ήταν η μοναδική ομάδα στην κανονική διάρκεια της Super League που είχε υποχρεώσει τον Ολυμπιακό σε εκτός έδρας ήττα. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν ακόμη μια, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο τους χρονικά εκτός έδρας παιχνίδι των Playoffs.

Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στην διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος, με τον Ολυμπιακό να σημειώνει δύο νίκες με 1-0, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Ο Άρης από το 2019-20 μέχρι τώρα έχει υποδεχθεί τρεις φορές τον Ολυμπιακό για την διαδικασία των Playoffs και υπάρχει μια ισοπαλία και δύο νίκες του Ολυμπιακού, ενώ οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και το 2009-10, όπου ο Άρης επικράτησε με 2-0.

Το μεταξύ τους δημοφιλέστερο σκορ, όμως, είναι το 0-0 και σε 13 από τις αναμετρήσεις τους δεν έχει σημειωθεί γκολ. Υπάρχουν ακόμη πέντε ισοπαλίες με 1-1, ενώ τέσσερις φορές έχει σημειωθεί και σκορ 2-2. Οι περισσότερες νίκες του Άρη είναι με 1-0, αφού έχει επικρατήσει επτά φορές με αυτό το σκορ, ενώ το δημοφιλέστερο για τις νίκες του Ολυμπιακού είναι πάλι το 1-0 με έξι εμφανίσεις.

62 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
18 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ
22 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
22 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΓΚΟΛ: 62-74

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Η ΑΕΚ έχει υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ 71 φορές για το πρωτάθλημα και έχει συνολικά 47 νίκες, ο ΠΑΟΚ 9 και 15 από τις αναμετρήσεις τους έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία. Για την διαδικασία των Playoffs με την συμμετοχή και του πρωταθλητή έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές και ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί ως φιλοξενούμενος (2 νίκες - 1 ισοπαλία).

Συνολικά έχουν συναντηθεί εννέα φορές για τα Playoffs με όλες τις μορφές τους και η ΑΕΚ έχει επικρατήσει τέσσερις φορές, ο ΠΑΟΚ δύο και τρία ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα, όλα με 0-0. Η ΑΕΚ ξεκίνησε την διαδικασία των Playoffs με εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, αλλά από εκεί και πέρα σκόραρε και στις τέσσερις αναμετρήσεις της, όπου και επικράτησε δύο φορές με 1-0 και ακόμη δύο με 3-1.

Η ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος επικράτησε με 2-0 και με εκείνη τη νίκη έσπασε ένα σερί που ήθελε τον ΠΑΟΚ να παραμένει αήττητος για επτά διαδοχικά παιχνίδια με τους Κιτρινόμαυρους, ενώ επικράτησε και στον Α’ Γύρο των Playoffs στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να βάλει τέλος και στο αρνητικό σερί που είχε ως φιλοξενούμενη στην έδρα του ΠΑΟΚ.

71 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
47 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ
15 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
ΓΚΟΛ: 137-50

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.