Header Ads

Header ADS

Super League | 5η αγωνιστική play off | Pregame

Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Τα ντέρμπι στην Τούμπα και στο "Γεώργιος" Καραϊσκάκης" κλέβει την παράσταση από τις αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής των play off της Super League. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων της πέμπτης στροφής στην μάχη του τίτλου και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

ΒΟΛΟΣ - ΑΡΗΣ
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά οκτώ φορές και στις δύο έδρες και δεν έχουν αναδειχθεί ισόπαλοι σε καμία. Την φετινή σεζόν, όπως και την πρώτη που συναντήθηκαν (2019-20) είναι οι μοναδικές που ο καθένας εκμεταλλεύθηκε την έδρα του.

Στην περσινή σεζόν επικράτησε ο φιλοξενούμενος, ο Βόλος στην Θεσσαλονίκη και ο Άρης στο Βόλο. Μετά τη νίκη του Βόλου στην πρώτη αναμέτρηση της ιστορία τους (31 Αυγούστου 2019) υπήρξαν τέσσερις διαδοχικές νίκες του Άρη εντός και εκτός έδρας.

Στις τρεις τελευταίες τους συναντήσεις έχει σκοράρει μόνο ένας από τους δύο, κάτι που είναι συχνό φαινόμενο, αφού μόλις στη μια από τις οκτώ συναντήσεις του υπήρξε γκολ και από τις δύο πλευρές. Αυτό συνέβη μόνο στις 7 Νοεμβρίου 2021, όταν ο Άρης επικράτησε με 2-1 στον Βόλο.

Το παρθενικό του εντός έδρας παιχνίδι του Βόλου στην Super League είχε γίνει με αντίπαλο τον Άρη στις 31 Αυγούστου 2019 για την 2η αγωνιστική και η ομάδα της Μαγνησίας είχε επικρατήσει με 1-0.

4 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
2 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΣ
- ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
2 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ
ΓΚΟΛ: 4-3

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές αυτή τη σεζόν, με τις δύο συναντήσεις τους να είναι για το πρωτάθλημα και τις άλλες δύο για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στις δύο από αυτές, ενώ υπάρχει μια νίκη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και μια ισοπαλία στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο ΠΑΟΚ είχε διατηρήσει το εντός έδρας αήττητό του για το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό για οκτώ διαδοχικά παιχνίδια με απολογισμό πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 στις 2 Οκτωβρίου 2022 και αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του έπειτα από εκείνη που είχε σημειώσει στις 31 Μαΐου 2017 για τα Playoffs του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες δέκα φορές για την διαδικασία των Playoffs με όλες τις μορφές τους. Ο ΠΑΟΚ μετρά τέσσερις νίκες, ο Παναθηναϊκός τρεις και ακόμη τρία παιχνίδια τους έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα. Στα τρία τελευταία χρόνια υπάρχουν δύο λευκές ισοπαλίες και μια νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 στην περσινή περίοδο.

74 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
37 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
16 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
21 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΓΚΟΛ: 105-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ
Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες μέχρι τώρα τέσσερις φορές, με δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο Ελλάδος. Στην αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα υπήρξε ισοπαλία, ενώ η τελευταία τους συνάντηση ήταν τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-1 για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η ΑΕΚ με τη νίκη της (3-0) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος έσπασε την αρνητική παράδοση που την ήθελε να μην έχει νίκη επί του Ολυμπιακού από τις 7 Φεβρουαρίου 2018, όταν πάλι για το Κύπελλο Ελλάδος επικράτησε με 2-1.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητό του στο πρωτάθλημα ανεξάρτητα έδρας απέναντι στην ΑΕΚ από τις 4 Φεβρουαρίου 2018, όταν οι Κιτρινόμαυροι επικράτησαν με 2-1.

Από τότε έχουν διεξαχθεί 16 παιχνίδια για το πρωτάθλημα μεταξύ τους και υπάρχουν 11 νίκες για τον Ολυμπιακό και πέντε ισοπαλίες, ενώ ως γηπεδούχος έχει 6 νίκες και δύο ισοπαλίες. Στα τρία τελευταία χρόνια στα playoffs, ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες στην έδρα του με 2-0 και 3-0, ενώ η περσινή τους αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1.

66 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
38 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
13 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
15 ΑΕΚ
ΓΚΟΛ: 122-50

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.