Header Ads

Header ADS

Super League | Προαναγγελίες | 2η αγωνιστική play off

Το ντέρμπι των "δικεφάλων" στην Τούμπα ξεχωρίζει από τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής των play out της Super League. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων της 2ης αγωνιστικής στην μάχη του τίτλου και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΒΟΛΟΣ

Τέσσερις διαδοχικές νίκες για τον Παναθηναϊκό στα τελευταία τους παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος ανεξάρτητα έδρας και χωρίς να έχει δεχθεί τέρμα στα τρία τελευταία. Ο Βόλος σκόραρε για τελευταία φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι του Α' Γύρου του φετινού πρωταθλήματος, στην ήττα με 5-1, ενώ η τελευταία νίκη του ήταν στο προηγούμενο εντός έδρας του με 3-1 για την σεζόν 2021-22.

Στην έδρα του με τον Βόλο ο Παναθηναϊκός έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία σε τέσσερις αναμετρήσεις, με την ομάδα της Μαγνησίας να έχει σκοράρει στις τρεις πρώτες επισκέψεις της εκεί και να μην το επιτυγχάνει μόνο στην φετινή της επίσκεψη στο πρωτάθλημα, στις 18 Φεβρουαρίου 2023, όταν και ηττήθηκε με 2-0 (59’ Κουρμπέλης, 69’ Σπόραρ).

Ο Σπόραρ έχει σκοράρει και στα τέσσερα φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο Ελλάδος, ενώ ο Άνταμ Τσερίν είχε σκοράρει στα τρία πρώτα και δεν σημείωσε γκολ στο τελευταίο.

4 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
3 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ
- ΝΙΚΕΣ ΒΟΛΟΣ
ΓΚΟΛ: 12-3

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ

Στις 19 Φεβρουαρίου 2023 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί για τον Β’ Γύρου του Πρωταθλήματος στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0 (14’ Νάρεϊ, 62’ Κουλιεράκης). Εκείνο ήταν το πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης κρατούσε το αήττητο στην έδρα της με την ΑΕΚ (3 νίκες - 2 ισοπαλίες).

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν σε αναμέτρηση για τα Playoffs, την 1η Ιουλίου 2020 με 2-0 χάρη στα γκολ των Τσιγκρίνσκι και Λιβάγια. Από εκείνη την αναμέτρηση είχαν μεσολαβήσει 13 αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος χωρίς νίκη της ΑΕΚ, η οποία στον Α’ Γύρου του φετινού πρωταθλήματος επικράτησε πάλι με σκορ 2-0 (36’ Λιβάι Γκαρσία, 61’ Γκατσίνοβιτς).

Με 2-0 ολοκληρώθηκαν και τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ και πέρσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0. Οι περσινές τους αναμετρήσεις για τα Playoffs ολοκληρώθηκαν με νίκη του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 1-0 και ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει μέχρι τώρα εννέα αναμετρήσεις για τα Playoffs με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ και υπάρχουν πέντε νίκες της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η ΑΕΚ έχει φύγει με τους τρεις βαθμούς τρεις φορές, ενώ μόλις στην περσινή τους αναμέτρηση για τα Playoffs σημειώθηκε η πρώτη ισοπαλία.

71 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
14 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ
ΓΚΟΛ: 96-61

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός μετρά 20 ματς χωρίς εντός έδρας ήττα από τον Άρη, αφού από τον Ιανουάριο του 2002 που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε επικρατήσει με 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο με γκολ του Τζμπάρι στο 79ο λεπτό – μετρά 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Μέσα σε αυτό το διάστημα είχε δημιουργήσει και το καλύτερο σερί της ιστορίας του με αντίπαλο τον Άρη, αφού είχε συνολικά 20 αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας χωρίς ήττα από τον Άρη από τις 28 Απριλίου 2010 που ηττήθηκε με 2-0 στην Θεσσαλονίκη έως και τις 6 Μαρτίου 2022 όπου ηττήθηκε με 2-1 πάλι στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Το πιο δημοφιλές σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια είναι το 1-0 με έντεκα εμφανίσεις, ενώ το 2-1 έχει δέκα.

Το 1-1 είναι η δημοφιλέστερη ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, ενώ μόλις σε πέντε από τα 62 ματς δεν έχει σημειωθεί γκολ. Τα τρία τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος έχουν ολοκληρωθεί με σκορ 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού, ενώ στον Α’ Γύρο του φετινού πρωταθλήματος επικράτησε με 2-1 ο Άρης. Συνολικά οι έξι από τις επτά τελευταίες νίκες των Ερυθρολεύκων απέναντι στον Άρη είναι με 1-0.

62 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
46 ΝΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
11 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
5 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ
ΓΚΟΛ: 123-44

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.