Header Ads

Header ADS

Οι αριθμοί της 3ης αγωνιστικής των Play off

Βόλος - ΑΕΚ
Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά που προέκυψαν από τις τρεις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής των play off του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023. Το σχετικό κείμενο της διοργανώτριας στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

Τα 10 τέρματα με τον ΠΑΟΚ συμπλήρωσε ο Μπράντον Τόμας, ο οποίος άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στo στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα και πέντε στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ συνολικά έχει αγωνιστεί σε 28 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις την φετινή σεζόν. Το πρώτο του γκολ το είχε σημειώσει στις 20 Αυγούστου 2022 στο ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1-0.

Έπειτα από επτά διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη γηπεδούχου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 επί του ΠΑΟΚ στο στάδιο Καραϊσκάκης. Από τις 24 Οκτωβρίου 2021 που οι Ερυθρόλευκοι είχαν κερδίσει με 2-1, υπήρξαν επτά αναμετρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για όλες τις διοργανώσεις, όπου σημειώθηκαν πέντε ισοπαλίες και δύο νίκες φιλοξενούμενων.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε για δεύτερη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων μετά από προβάδισμα του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει καταφέρει άλλες επτά φορές να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με σκορ υπέρ της και τις έξι από αυτές ολοκλήρωσε το παιχνίδι με νίκη. Η μοναδική φορά που δεν το είχε καταφέρει ήταν στις 3 Νοεμβρίου 2007, όταν ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με τον Παντελή Κωνσταντινίδη στο 42ο λεπτό, αλλά οι Τοροσίδης (51’) και Κοβάσεβιτς (66΄) έδωσαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Πέμπτο διαδοχικό διπλό για τις αναμετρήσεις του Βόλου με την ΑΕΚ ανεξάρτητα έδρας, αφού οι δύο αντίπαλοι έχουν επικρατήσει εκτός έδρας, με τελευταία νίκη γηπεδούχου να είναι στις 14 Μαρτίου 2021, όταν ο Βόλος επικράτησε με 1-0. Από τότε υπάρχουν τρεις νίκες της ΑΕΚ στην Μαγνησία και δύο του Βόλου στην Αττική.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη και αυτή είναι η τέταρτη διαδοχική σεζόν που δεν έχει δεχθεί γκολ σε αναμέτρηση για τα Playoffs από τους Κίτρινους. Οι δύο προηγούμενες αναμετρήσεις τους είναι ολοκληρωθεί με λευκή ισοπαλία, ενώ το 2019-20 ο Παναθηναϊκός πάλι επικράτησε με 1-0.

Τις 100 συμμετοχές στην Super League συμπλήρωσε ο Φώτης Ιωαννίδης του Παναθηναϊκού. Ο 23χρονος επιθετικός είχε κάνει ντεμπούτο στην κατηγορία στις 26 Νοεμβρίου 2017 στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με τον Λεβαδειακό και εκείνη τη σεζόν έκανε συνολικά πέντε συμμετοχές με την ομάδα της Βοιωτίας.

Συνολικά έχει 22 αγώνες στην Super League με τον Λεβαδειακό, ενώ έχει 78 αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Το ντεμπούτο του με τους Πράσινους έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου 2020 στην αναμέτρηση ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1. Συνολικά έχει 15 τέρματα στην μεγάλη κατηγορία, τα 2 με τον Λεβαδειακό και τα 13 με τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.