Header Ads

Header ADS

Serie A 2022/23 | The top 10 assists of February 2023 | Video

Top 10 assists
Τι είναι η ασίστ; Χονδρικά είναι η τελική πάσα πριν την επίτευξη ενός γκολ. Δηλαδή η ασίστ πιστώνεται σε έναν παίκτη που πασάρει ή σεντράρει την μπάλα στον σκόρερ. Η wikipedia μας λέει σχετικά:
«Στο ποδόσφαιρο, η ασίστ είναι μία συμβολή από έναν παίκτη που βοηθά στην επίτευξη ενός γκολ.

Οι στατιστικές για τις ασίστ των παικτών μπορούν να σημειώνονται επίσημα από τους διοργανωτές μίας διοργάνωσης ή ανεπίσημα, π.χ. από δημοσιογράφους ή διοργανωτές διοργανώσεων fantasy football.

Η καταγραφή των ασίστ δεν αποτελεί μέρος των επίσημων Κανόνων του Παιχνιδιού και τα κριτήρια για την καταγραφή μίας ασίστ ενδέχεται να διαφέρουν.

Η καταγραφή των ασίστ ουσιαστικά δεν υπήρχε καθόλου μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, παρόλο που οι αναφορές των αγώνων ανέφεραν συνήθως έναν παίκτη που είχε "φτιάξει" ένα ή περισσότερα γκολ.

Από την δεκαετία του 1990, μερικά πρωταθλήματα έχουν κρατήσει επίσημα ρεκόρ ασίστ και έχουν βασίσει βραβεία πάνω σε αυτά.»

Η Serie A δημιούργησε και μας παρουσιάζει ένα υπέροχο βίντεο -σχεδόν πεντάλεπτης διάρκειας- με τις δέκα κορυφαίες ασίστ τον περασμένο μήνα (Φεβρουάριος 2023) στο πρωτάθλημα της Ιταλίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.