Header Ads

Header ADS

Super League 2022-23: Οι αριθμοί της 24ης αγωνιστικής

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά που προέκυψαν από τις επτά αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023. Το σχετικό κείμενο της διοργανώτριας στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

Ο Παναθηναϊκός έμεινε αήττητος για έκτο διαδοχικό παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια και πλησιάζει μια επίδοση που δημιούργησε από την σεζόν 1987-88 έως και τον πρώτο γύρο του 1990-91. Τότε, σε επτά διαδοχικά ντέρμπι είχαν τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Τώρα έχουν τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες.

Σε όλα αυτά τα ντέρμπι, στον πάγκο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που γίνεται ο πρώτος προπονητής που βγάζει μια σειρά από έξι ντέρμπι χωρίς ήττα. Ο προηγούμενος ήταν ο Κάζιμιρ Γκόρσκι, ο οποίος είχε πέντε ματς χωρίς ήττα από τον Ολυμπιακό από το 1976 έως το 1978 με τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε την έκτη διαδοχική του ισοπαλία στο πρωτάθλημα και άφησε πίσω το ρεκόρ που είχε μέχρι τώρα και ήταν οι πέντε διαδοχικές ισοπαλίες στο πρωτάθλημα της σεζόν 2014-15. Αυτή ήταν η πρώτη του ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ ως γηπεδούχος μετά τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ οι δύο ομάδες δεν είχαν αναδειχθεί ισόπαλες ούτε στην Τούμπα τα τελευταία χρόνια. Το 1-1 του Απριλίου του 2015 ήταν η πιο πρόσφατη.

Ο Σωτήρης Τσιλούλης έχει σημειώσει 13 γκολ στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League και τα τρία από αυτά είναι με αντίπαλο τον Βόλο. Έχει σκοράρει τόσο ως ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, όσο και του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ το Σάββατο σκόραρε και με τα χρώματα της Λαμίας. Αυτό ήταν το 40ο του γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος ανεξάρτητα κατηγορίας.

Την 100η του συμμετοχή με τα χρώματα της ΑΕΚ έκανε ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 στην αναμέτρηση Σεντ Γκάλεν – ΑΕΚ 0-1 για τα προκριματικά του Europa League. Το ντεμπούτο του στη Super League είχε γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 στο ΑΕΚ – Λαμία 3-0, όπου σημείωσε και το ένα από τα τέρματα της ομάδα του. Έχει αγωνιστεί σε 81 αγώνες πρωταθλήματος (23 γκολ), σε 13 Κυπέλλου Ελλάδος (6 γκολ) και σε 6 ευρωπαϊκά παιχνίδια χωρίς να σημειώσει γκολ.

Δεύτερο διαδοχικό 0-0 ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Παναιτωλικό που είχαν ολοκληρώσει και την αναμέτρηση του Α’ Γύρου χωρίς γκολ. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των αναμετρήσεων τους που δεν έχει σημειωθεί γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια τους. Ο Παναιτωλικός μάλιστα δεν σκοράρει για τρίτο διαδοχικό ματς με τον Λεβαδειακό, αφού είχε ηττηθεί στην Βοιωτία με 2-1 για την σεζόν 2018-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.