Header Ads

Header ADS

Προαναγγελία αγώνα: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Το ντέρμπι των "αιωνίων", το Ελληνικό "Ελ Κλάσικο", κλέβει την παράσταση από τις αναμετρήσεις της 24ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το βράδυ του Σαββάτου (25 Φεβρουαρίου 2023, 20:30).

Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Ο Ολυμπιακός έχει υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό 66 φορές για την Α’ Εθνική / Super League και έχει επικρατήσει τις 30, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 13 νίκες. Οι δύο ομάδες έχουν φύγει από το γήπεδο ισόπαλες 23 φορές.

Η πρώτη αναμέτρηση σε επίπεδο Α’ Εθνικής / Super League ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό έγινε στις 24 Ιουλίου 1960 και ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-1 με τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ να σημειώνει το πρώτο χατ τρικ σε ντέρμπι και το άλλο γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε με αυτογκόλ του Λαιμού. Για τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Κώστας Παπάζογλου.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καταφέρει να επικρατήσει στα τελευταία πέντε παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ανεξάρτητα έδρας, ενώ οι Πράσινοι έχουν μείνει αήττητοι στις δύο τελευταίες επισκέψεις τους στο Στάδιο Καραϊσκάκης, αφού υπήρξε λευκή ισοπαλία στην αναμέτρηση της κανονικής περιόδου και για τα Playoffs επικράτησε με 2-1.

Η τελευταία νίκη του Ολυμπιακού ήταν το ευρύ 4-1 στο “Απόστολος Νικολαΐδης” για τα Playoffs της σεζόν 2020-21. Οι Ερυθρόλευκοι σημείωσαν τρεις νίκες εκείνη την σεζόν, δύο στα Playoffs και μια στην κανονική περίοδο στο Στάδιο Καραϊσκάκης.

Ο Γιώργος Σιδέρης είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα σε αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό με επτά γκολ, αφού έχει σκοράρει σε τέσσερα διαφορετικά ντέρμπι και έχει σημειώσει ένα χατ τρικ, αλλά και δύο γκολ στο ίδιο ματς. Ακολουθούν οι Παπαεμμανουήλ, Σαραβάκος και Τζόρτζεβιτς με την σειρά που έφτασαν τα τέσσερα τέρματα.

Το δημοφιλέστερο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι το 1-1 με 13 εμφανίσεις, ενώ ο Ολυμπιακός έχει 12 νίκες με 1-0. Το 0-0 με 8 εμφανίσεις είναι στην τρίτη θέση και από εκεί και πέρα ακολουθούν το 2-1 με έξι και το 1-2 με πέντε.

Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει το αήττητο του εντός με τον Παναθηναϊκό για δέκα διαδοχικές αναμετρήσεις σε δύο περιπτώσεις. Το σημείωσε για πρώτη φορά από τις 8 Δεκεμβρίου 1996 μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2007 που ηττήθηκε με 1-0. Σε αυτό το διάστημα ο απολογισμός του ήταν 6 νίκες και 4 ισοπαλίες. Αυτό επαναλήφθηκε από τις 26 Οκτωβρίου 2014 μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου 2021 με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη πλευρά έχει καταφέρει να μείνει αήττητος σε πέντε διαδοχικές επισκέψεις του στην έδρα του Ολυμπιακού από τις 8 Νοεμβρίου 1987 μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου 1992 που ηττήθηκε με 1-0. Σε αυτά τα πέντε παιχνίδια είχε δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 66
Νίκες Ολυμπιακού: 30
Ισοπαλίες: 23
Νίκες Παναθηναϊκού: 13
Γκολ: 87-61

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.