Header Ads

Header ADS

Προαναγγελία αγώνα: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Τον Παναθηναϊκό υποδέχεται η ΑΕΚ στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας το βράδυ της Κυριακής (8 Ιανουαρίου 2023, 19:30) στο σημαντικότερο παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της Super League. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League.

Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

«Αυτή είναι η 71η συνάντηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ και η πρώτη που γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2002. Τότε, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει 1-0 χάρη στο γκολ του Ίλια Ίβιτς με προπονητή των Κιτρινόμαυρων τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και του Παναθηναϊκού τον Φερνάντο Σάντος στο ένα από τα μόλις τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος που κάθισε στον πάγκο των Πράσινων.

Η ΑΕΚ δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό εντός και εκτός έδρας, ενώ η τελευταία νίκη της ήταν στις 5 Δεκεμβρίου 2021 με 1-0 (2’ Σιμάνσκι). Συνολικά στα επτά τελευταία εντός έδρας της με τον Παναθηναϊκό έχει μόνο αυτή τη νίκη, ενώ στα δέκα τελευταία εντός μετρά τέσσερις νίκες - 4 ισοπαλίες και δύο νίκες ο Παναθηναϊκός.

Το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα σε αυτές τις 70 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι η νίκη των γηπεδούχων με 1-0 με 11 εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 με 10 παρουσίες. Στην τρίτη θέση και δημοφιλέστερο σκορ ισοπαλίας των δύο ομάδων είναι το 1-1 με 8 παρουσίες, ενώ ακριβώς μετά είναι τα 7 ντέρμπι που δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου με 4 γκολ είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ σε αναμετρήσεις ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, ενώ τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας ματς με του Κιτρινόμαυρους έχουν σημειώσει ο Αντώνης Αντωνιάδης και ο Χάρης Γραμμός. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακόμα, ο Σέρχιο Αραούχο έχει τρία τέρματα σε εντός έδρας ντέρμπι.»

Το παρελθόν των δύο ομάδων σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας Super League:

Αναμετρήσεις: 70
Νίκες ΑΕΚ: 29
Ισοπαλίες: 18
Νίκες Παναθηναϊκού: 23
Γκολ: 82-74

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.