Header Ads

Header ADS

Η καριέρα του Λυμπερόπουλου στον Παναθηναϊκό

Νίκος Λυμπερόπουλος
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Εράνη Φιλιατρών με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μεσσηνίας, αγωνίστηκε στην Δ' Εθνική, όπου κατέκτησε και εκεί τον τίτλο (του ομίλου) και πήρε την άνοδο στην Γ' Εθνική.

Στην συνέχεια μεταπήδησε στην Καλαμάτα, με την οποία κατέκτησε μία ακόμη άνοδο (τρίτη σερί για τον νεαρό τότε Λυμπερόπουλο), με την Καλαμάτα να ανεβαίνει στην Α' Εθνική.

Με όλα αυτά (συν την παρουσία του στις μικρές Εθνικές ομάδες) κίνησε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον απέκτησε το 1997 και αγωνίστηκε με επιτυχία για επτά χρόνια στην Ελλάδα και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας 186 συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος και 72 τέρματα.

Το YouTube κανάλι "Ρεπόρτερ Παναθηναϊκού - Reporter Panathinaikos" μας παρουσιάζει σε βίντεο την (ποδοσφαιρική, γιατί επέστρεψε και ως τεχνικός διευθυντής) καριέρα του Νίκου Λυμπερόπουλου με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.

Στην περιγραφή του βίντεο αναφέρεται σχετικά:

«Δύο 24ωρα μετά την κατάκτηση του 18ου Πρωταθλήματος στην ιστορία του, στις 31 Μαΐου του 1996, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής, τον 21χρονο Νίκο Λυμπερόπουλο από την Καλαμάτα!

Οι "πράσινοι| προέρχονταν από μια εντυπωσιακή διετία, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο τους, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη τους δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, μα πάνω απ’ όλα τη συγκλονιστική πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ.

Εκείνο το καλοκαίρι, παρά την υπόσχεση του Γιώργου Βαρδινογιάννη ότι θα… φυλακίσει το Πρωτάθλημα στην Παιανία, ο Παναθηναϊκός έχασε τον Γιώργο Δώνη που μετακόμισε στην αγγλική Μπλάκμπερν, αλλά και το Νίκο Νιόπλια που επέστρεψε στον ΟΦΗ.

Παρά τις φήμες περί ανανέωσης του Χουάν Χοσέ Μπορέλι, ο Αργεντινός έμεινε μετέωρος και έξι μήνες αργότερα την κοπάνησε για την ισπανική Οβιέδο! Μάλιστα ο Αργεντινός λίγες εβδομάδες πριν αποκτηθεί ο Λυμπερόπουλος, είχε πει στον Γιώργο Βαρδινογιάννη: "Πρόεδρε εάν χάσεις εμένα, τουλάχιστον κοίτα, μην χάσεις τον Λυμπερόπουλο"! Στις απώλειες -που δυστυχώς φάνηκε άμεσα- προσθέστε και τον γυμναστή της ομάδας, Γιώργο Βαμβακά που εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ, ως συνεργάτης του Πέτρου Ραβούση, μετά την αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον Ολυμπιακό!

Εκείνο το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός κυνήγησε όλη τη χρυσή πιτσιρικαρία που κυκλοφορούσε στην αγορά, αλλά πλην του Λυμπερόπουλου, δεν κατάφερε να προσθέσει κάποιον άλλον στη φαρέτρα του! Ο Ντέμης Νικολαΐδης κατέληξε στην ΑΕΚ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο Γρηγόρης Γεωργάτος και ο Δημήτρης Μαυρογεννίδης φόρεσαν τα ερυθρόλευκα και ο Ζήσης Βρύζας μετακόμισε στον ΠΑΟΚ.

Εκτός από τον Λυμπερόπουλο, ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον φέρελπη Γιώργο Νασιόπουλο από τον Εδεσσαϊκό, τον Αλβανό Μπλένταρ Κόλα από τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά και τον Κύπριο, Κώστα Μαλλέκο από την Ομόνοια Λευκωσίας. Ο Λυμπερόπουλος είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε μία σειρά από καθοριστικά γεγονότα...»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.