Header Ads

Header ADS

Top 10 Goals | Adriano (video)

Adriano Leite Ribeiro
Ο Αντριάνο Λέιτε Ριμπέριο (Adriano Leite Ribeiro), γνωστός ως Αντριάνο, είναι Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν ως κεντρικός επιθετικός.

Ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο στα μέσα της δεκαετίας του 2000, με εξαιρετικά φυσικά προσόντα, γνωστότερος κυρίως για τα πολύ δυνατά μακρινά σουτ με το αριστερό πόδι.

Είχε πέντε παραγωγικές σεζόν στην Ιταλία με την Πάρμα και την Ίντερ, κερδίζοντας το ψευδώνυμο L'Imperatore (Ο Αυτοκράτορας). Κατέκτησε τέσσερεις τίτλους Serie A με την Ίντερ και αφού επέστρεψε στην πατρίδα του κέρδισε δύο πρωταθλήματα Βραζιλίας με την Φλαμένγκο και την Κορίνθιανς.

Έκανε το ντεμπούτο με την Εθνική του σε ηλικία μόλις 18 ετών και -ελλείψει του Ρονάλντο- οδήγησε την Βραζιλία στην κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα 2004, παραλαμβάνοντας το "Χρυσό Παπούτσι", ως ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης.

Κέρδισε επίσης το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005 με την Βραζιλία, κερδίζοντας και εκεί το "Χρυσό Παπούτσι". Προς τί η μικρή αναφορά στον Βραζιλιάνο σέντερ; Το βίντεο που επιμελήθηκε και "ανέβασε" στο YouTube κανάλι της η Ίντερ με τα δέκα κορυφαία τέρματα του Αντριάνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.