Header Ads

Header ADS

Super League: Οι αριθμοί της 11ης αγωνιστικής

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ
Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά που προέκυψαν από τις επτά αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2022-2023. Το σχετικό κείμενο της διοργανώτριας στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

Το γκολ του Μπαριέντος ήταν το 100ο που δέχθηκε η Λαμία στην έδρα της για το πρωτάθλημα της Super League. Το πρώτο το είχε δεχθεί στο παρθενικό εντός έδρας παιχνίδι της στην Super League το 2017-18 από τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος με αυτό είχε δώσει τη νίκη στους Ερυθρόλευκους με 1-0.

Ο Ζαν Πιέρ Μπαριέντος με αυτό το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Λαμία, συνδύασε με τον καλύτερο τρόπο την 100η του συμμετοχή στα ελληνικά γήπεδα. Ο Ουρουγουανός έχει 90 αγώνες στο πρωτάθλημα της Super League και 10 στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έχει σημειώσει 7 γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Κύπελλο. Η καριέρα του στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου 2019 στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-0.

Ο Ιγκλέσιας με την συμμετοχή του στην αναμέτρηση του Αστέρα Τρίπολης με την ΑΕΚ έφτασε τις 317 συμμετοχές στην Α’ Εθνική/Super League και πλέον πέρασε στην 4η θέση όλων των εποχών στους ξένους ποδοσφαιριστές. Άφησε πίσω του τον Ντανιέλ Μπατίστα που είχε σταματήσει στις 316, ενώ μπροστά του βρίσκονται ο Τόνι Σαβέφκσι με 357, ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβις με 375 και ο Κριστόφ Βαζέχα με 390.

Ο Ντάνι Μπεχεράνο έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 ματς στην Super League με την Λαμία. Ο μέσος από την Βολιβία έκανε την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της ομάδας της Φθιώτιδας στις 14 Ιανουαρίου 2019, στην ήττα από τον Άρη στην Θεσσαλονίκη με 1-0. Σε αυτά τα 100 ματς έχει σκοράρει έξι φορές, ενώ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχει 116 συμμετοχές με την Λαμία.

Το 0-0 του Παναιτωλικού με τον Λεβαδειακό σημειώθηκε έπειτα από επτά διαδοχικά παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες που δεν υπήρχε ισοπαλία μεταξύ τους ανεξάρτητα έδρας. Η προηγούμενη ισοπαλία τους ήταν το 0-0 στην Λιβαδειά στις 18 Οκτωβρίου 2015.

Αυτή, πάντως, είναι η πρώτη τους ισοπαλία σε επίπεδο Α' Εθνικής στο Αγρίνιο, αφού μέχρι τώρα είχαν επτά ματς με 4 νίκες του Παναιτωλικού και 3 του Λεβαδειακού, ενώ και στα 10 ματς που είχαν για την Β' Εθνική είχε σημειωθεί μόλις μια ισοπαλία, ενώ είχε 7 νίκες ο Παναιτωλικός και 2 νίκες ο Λεβαδειακός.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για τον Ιωνικό στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, όπου είχε επικρατήσει και την περσινή περίοδο στον αγώνα των Playouts με 3-2. Αυτή είναι η 5η νίκη του Ιωνικού επί του ΟΦΗ εκτός έδρας σε σύνολο 19 αναμετρήσεων, ενώ ποτέ δεν έχει τελειώσει ισόπαλο μεταξύ τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα στο Ηράκλειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.