Header Ads

Header ADS

Τα ρεκόρ των Super Cup (stats)

Super Cup
Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Προμηθέας και Κολοσσός θα διεκδικήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο (1 και 2 Οκτωβρίου) τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ρόδο στην διοργάνωση του ΕΣΑΚΕ που βάζει τις τέσσερις πρώτες ομάδες του προηγούμενου πρωταθλήματος -ο Κολοσσός ως 5ος πήρε την θέση της Λάρισας- στο παρκέ μία εβδομάδα νωρίτερα από τις υπόλοιπες της κατηγορίας.

Μετρώντας αντίστροφα για το 3ο Super Cup ο (διοργανωτής) ΕΣΑΚΕ συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του- την ιστορία των δύο πρώτων διοργανώσεων αποτυπωμένη σε αριθμούς...

Σε ομαδικό επίπεδο
➺ Ο Προμηθέας το 2020 και ο Παναθηναϊκός το 2021 ήταν οι νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων. Αμφότεροι μετρούν από τρεις νίκες και μία ήττα σε αυτές.

➺ Παναθηναϊκός, Προμηθέας και ΑΕΚ ήταν παρόντες και στις δύο διοργανώσεις. Ο Προμηθέας ήταν η ομάδα που αγωνίστηκε και στους δύο τελικούς.

➺ Ο Προμηθέας έχει το ρεκόρ περισσότερων πόντων σε έναν αγώνα, αφού σημείωσε 98 στον ημιτελικό του 2020 απέναντι στην ΑΕΚ.

➺ Ο Παναθηναϊκός έχει την κορυφαία αμυντική επίδοση ενός αγώνα, αφού κράτησε το Λαύριο στους 61 στον ημιτελικό του 2021.

Σε ατομικό επίπεδο
➺ Συνολικά 10 παίκτες μετρούν από τέσσερις αγώνες στην διοργάνωση. Τέσσερις από αυτούς που μπορούν να φτάσουν στους έξι, αφού αγωνίζονται σε ομάδες που θα είναι παρούσες στο μεγάλο ραντεβού της Ρόδου. Πρόκειται για τον Γιώργο Παπαγιάννη (Παναθηναϊκός), τον Χάρη Γιαννόπουλο (Κολοσσός) και τον Νίκο Γκίκα (Προμηθέας). Μόνον ο Παπαγιάννης είναι παρών για τρίτη φορά με την ίδια ομάδα.

➺ 81 παίκτες πάτησαν στο παρκέ για έναν τουλάχιστον αγώνα των δύο προηγούμενων διοργανώσεων. Μόνο 12 από αυτούς θα εμφανιστούν στην διοργάνωση της Ρόδου.

➺ Τέσσερις παίκτες συμμετείχαν στο Super Cup του 2020 και του 2021 με δύο ομάδες. Ήταν ο Αμπντούλ Γκάντι (Περιστέρι, Προμηθέας), ο Νίκος Γκίκας (ΑΕΚ, Προμηθέας), ο Τζεχάιβα Φλόιντ (Προμηθέας, Παναθηναϊκός) και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ, Προμηθέας).

➺ Ο Ιωάννης Παπαπέτρου (50) και ο Νεμάνια Νέντοβιτς (49) είναι οι πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης. Δεν αγωνίζονται όμως πια στην Ελλάδα και μπορεί να τους απειλήσει ο Χάρης Γιαννόπουλος που στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις είχε 42 πόντους με τον Προμηθέα.

➺ Δύο παίκτες που θα τους δούμε το προσεχές Σαββατοκύριακο εν δράσει, μοιράζονται με έναν ακόμη την κορυφή της λίστας των ριμπάουντερ στο Super Cup. Είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός) και ο Γιανίκ Μορέιρα (Κολοσσός) που, όπως και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, έχουν από 21 ριμπάουντ.

➺ Πέραν του ότι είναι ένας από τους τέσσερις που αγωνίστηκαν στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις με δύο διαφορετικές ομάδες, ο Αμπντούλ Γκάντι κρατάει δύο διαφορετικές πρωτιές στις ασίστ. Είχε τις περισσότερες από κάθε άλλον συνολικά (23) αλλά και σε έναν αγώνα (10 στον ημιτελικό Παναθηναϊκός-Περιστέρι του 2020).

➺ Ο Τεράν Πέτεγουεϊ έχει το ρεκόρ περισσότερων πόντων σε έναν αγώνα του Super Cup. Ο Αμερικανός σημείωσε 26 για το Περιστέρι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στον ημιτελικό του 2020.

➺ Ο Γιανίκ Μορέιρα έχει το ρεκόρ των περισσότερων ριμπάουντ ενός αγώνα της διοργάνωσης. Ο Αγκολέζος που φέτος θα τον βλέπουμε με τον Κολοσσό, είχε 13 ριμπάουντ στον μικρό τελικό του 2020 (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.