Header Ads

Header ADS

Τα σχολεία βάζουν... τρίποντο!

Τα σχολεία βάζουν... τρίποντο
Το σχολικό - διδακτικό έτος 2021-2022 η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έθεσε σε εφαρμογή το πρόγραμμα "Τρίποντα στα Σχολεία" σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα το αντίστοιχο "Her World, Her Rules" της FIBA, το οποίο απευθύνεται σε κορίτσια.

Πρόκειται για εκπαιδευτικά και βιωματικά αθλητικά προγράμματα που δίνουν την δυνατότητα σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων να έρθουν σε επαφή με το μπάσκετ, να δοκιμάσουν, με προσαρμοσμένες στις μικρές ηλικίες τεχνικές, τις δυνατότητές τους αλλά και να γνωρίσουν την χαρά της ομαδικής άθλησης.

Περισσότερα από 300 Δημοτικά Σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα, 13.500 αγόρια και κορίτσια, πήραν μέρος στο πρόγραμμα την περσυνή χρονιά. Μέσα από τα ειδικά σχεδιασμένα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν ανώνυμα οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά τις αθλητικές δράσεις, η ΕΟΚ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα παιδιών ηλικίας 8-12 ετών (Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξεων) απέχουν εντελώς από την συστηματική άσκηση.

Στα αγόρια το ποσοστό αυτών που δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα ή οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα είναι 19,9%. Αντίστοιχα στα κορίτσια το ποσοστό αυτών που δεν ασχολούνται με κανένα άθλημα ή οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα είναι 36.37%.

Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης είναι να αυξήσει τους συγκεκριμένους αριθμούς, προάγοντας τον αθλητισμό και τα οφέλη του στις μικρές ηλικίες. Το πρόγραμμα "Τρίποντα στα Σχολεία" αναμένεται να ξεκινήσει για την νέα διδακτική χρονιά τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.