Header Ads

Header ADS

Όχι στον σεξισμό και σε κάθε είδους διακρίσεις

Όχι στον σεξισμό
Η Super League στηρίζει την πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας κατά του σεξισμού και κάθε είδους διακρίσεων.

To Strong me, με την στήριξη της Super League και του Πανελληνίου Συλλόγου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία γιορτή ποδοσφαίρου, με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, σε θέματα έμφυλης ισότητας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, από τις 15:00 έως τις 18:00, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Σεράφειου Κολυμβητηρίου του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων, για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου.

Στην γιορτή του ποδοσφαίρου, αθλήτριες, αθλητές, προπονήτριες και προπονητές θα συμπράξουν σε δραστηριότητες και θα παίξουν με τα παιδιά δίνοντας μήνυμα ισότητας, αλληλεγγύης, αναγνώρισης του δικαιώματος στην διαφορετικότητα, έτσι ώστε έννοιες όπως η κοινωνική παιδεία, ο σεβασμός και η ανεκτικότητα εντός και εκτός των γραμμών του γηπέδου να γίνουν πλέον το αυτονόητο στην κοινωνία.

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Super League Κάτια Κοξένογλου δήλωσε σχετικά:

H Super League είναι ενάντια στο σεξισμό και σε κάθε ρητορική που παρακινεί σε διακρίσεις. Είναι αυτονόητο ότι δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο σε εκδηλώσεις μίσους, βίας και απαξίας. Αντίθετα, πρέπει να τονίζουμε με κάθε ευκαιρία, ότι όλοι και όλες είμαστε ίσοι και οφείλουμε να δείχνουμε σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Βασικός πυλώνας είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση και η Super League βάζει «γκολ» στο σεξισμό που επικρατεί στον πλέον ανδροκρατούμενο αθλητικό χώρο, όπως είναι τα γήπεδα. Θέλουμε όλοι και όλες να έχουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.