Header Ads

Header ADS

Animated story of 130 years since Liverpool's first ever game

Animated story of 130 years since Liverpool FC's first ever game
Η Λίβερπουλ (Liverpool FC) ιδρύθηκε έπειτα από διαφωνία μεταξύ των μελών της Έβερτον και του προέδρου της, Τζον Χούλντινγκ, ο οποίος είχε και τα δικαιώματα του Άνφιλντ (Anfield). Η Έβερτον είχε ιδρυθεί το 1878 και έπαιζε στο Άνφιλντ από το 1884.

Το 1891 ο Τζον Χούλντινγκ, απέκτησε τα δικαιώματα του σταδίου από τον Τζον Όρελ και ζήτησε αύξηση του ενοικίου, από £100 σε £250 τον χρόνο. Μετά από συνέλευση τα μέλη της Έβερτον έδιωξαν τον Χούλντινγκ και αρνήθηκαν να πληρώσει η ομάδα το νέο ενοίκιο, μετακομίζοντας στο Γκούντισον Παρκ.

Με ένα άδειο γήπεδο και με μόνο τρεις ποδοσφαιριστές να παραμένουν ο Χούλντινγκ αποφάσισε την ίδρυση ενός νέου ποδοσφαιρικού συλλόγου και έτσι γεννήθηκε η Λίβερπουλ στις 15 Μαρτίου του 1892. Ο Τζον ΜακΚένα διορίστηκε προπονητής και υπέγραψε 13 Σκωτσέζους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Ο πρώτος αγώνας της ομάδας ήταν ένας φιλικός αγώνας εναντίον της Rotherham Town. Η Λίβερπουλ νίκησε με 7-1. Το πρώτο γκολ της ομάδας σημείωσε ο Μάλκομ ΜακΒιν (Malcolm McVean). Το αρχικό όνομα της νέας ομάδας ήταν Everton FC and Athletic Grounds Ltd ή εν συντομία Everton Athletic.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία αρνήθηκε να τους αναγνωρίσει με αυτό το όνομα και έτσι τον Ιούνιο του 1892 άλλαξε το όνομά της σε Liverpool FC. Από την πρώτη στιγμή η Λίβερπουλ έκανε αίτηση συμμετοχής στο Εθνικό πρωτάθλημα η οποία όμως απορρίφθηκε. Έτσι αρχικά έπαιζε στο τοπικό πρωτάθλημα του Λάνκασιρ.

Το πρώτο της επίσημο παιχνίδι ήταν εναντίον της Higher Walton, όπου η Λίβερπουλ επικράτησε με 8-0. Η Λίβερπουλ πήρε μέρος στο Αγγλικό πρωτάθλημα δύο χρόνια αργότερα και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία, η οποία καταγράφει 19 πρωταθλήματα Αγγλίας, 8 κύπελλα, 9 Λιγκ Καπ, 16 Community Shield, 6 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Γιουρόπα Λίγκ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 4 Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.