Header Ads

Header ADS

Συλλέκτης μεταλλίων η Κατερίνα Στεφανίδη (videos)

Κατερίνα Στεφανίδη
Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν δεύτερη στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου με 4,75 μ;etra και κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιo της στη διοργάνωση κάτι που λίγοι αθλητές και αθλήτριες έχουν πετύχει (και καμία μέχρι σήμερα στο συγκεκριμένο άθλημα).

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της με έγκυρο άλμα στα 4,40, πέρασε με την πρώτη τα 4,55 και τα 4,65 μέτρα κι έπειτα με την πρώτη τα 4,70 και 4,75 μέτρα. Η Στεφανίδη, η οποία είναι και η κάτοχος του ρεκόρ αγώνων, μετείχε για πέμπτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έκανε τέσσερα τα μετάλλια της.

Το 2014 ήταν δεύτερη, το 2016 και το 2018 ήταν νικήτρια. Παράλληλα επέστρεψε στο βάθρο των νικητριών μιας μεγάλης διοργάνωσης, αφού το προηγούμενο μετάλλιο της, ήταν το χάλκινο το 2019 στη Ντόχα. Η αθλήτρια τoυ Μίτσελ Κρίερ βρίσκεται στην κορυφή του αγωνίσματος από το 2014 κι έχει πλέον στην κατοχή της 11 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη, η Μούρτο μου χάλασε το σερί των χρυσών, ωστόσο πήδησε πολύ καλά σήμερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη, θα ήθελα να μην έχει περάσει η Μούρτο με την πρώτη το 4,80 μ. ώστε να έχω τουλάχιστον μία ακόμη ευκαιρία σε αυτό το ύψος, καθώς θεωρώ πως σήμερα ήμουν για αυτή την προσπάθεια.

Με ικανοποιεί όμως ότι έκανα και καλά άλματα στα 4,85 μέτρα. Σε κάθε περίπτωση είμαι πολύ ευχαριστημένη καθώς κατάφερα να φτάσω μέχρι το 4,70 μ. με την πρώτη προσπάθεια και να περάσω και τα 4,75 μ. κάτι δεν το έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα φέτος.

Αν είχε χειρότερες συνθήκες σήμερα ίσως να είχα την ευκαιρία να είμαι εγώ αυτή που θα ήμουν στο χρυσό, καθώς θεωρώ πως στις δύσκολες συνθήκες πάντα έχω πλεονέκτημα. Είμαι χαρούμενη όμως και για την Μούρτο, γιατί είναι μια κοπέλα που έκανε παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων -σε αγώνα στην Γερμανία- και έπειτα έκανε μία μεγάλη κοιλιά.

Σήμερα ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά και από θέμα κονταριών, αλλά και ψυχολογικά. Σήμερα έμπαινε και έκανα άλμα, χωρίς να σκέφτομαι πολλά. Όλα ξεκίνησαν με ένα ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Ζυρίχη. Ίσως αυτός ο αγώνας σήμερα να είναι μία επανεκκίνηση για εμένα.

Όταν ξεκινήσαμε φέτος με ρώτησε ο Μιτς, ποιος είναι ο στόχος σου για φέτος, και του είπα να μην πονάει. Κι έτσι έγινε, κάναμε την προπόνηση που έπρεπε για να μην πονάω. Ήταν η σωστή χρονιά να κάνουμε κάτι πιο ήρεμο. Το μόνο κακό ήταν ότι με επηρέασε λίγο ψυχολογικά, γιατί σωματικά ήμουν λίγο πιο χαμηλά.

Πλέον είναι ξεκάθαρο για εμένα πως είμαι όσο καλά ήμουν και τις προηγούμενες χρονιές και θα πρέπει να κάνω ένα 4,80 μ. στους επόμενους αγώνες. Από αυτή τη διοργάνωση θα μου μείνει ότι πήρα πολλά μαθήματα από άλλους αθλητές, που αγωνίστηκαν πριν από εμένα.

Ο Τσιάμης μου είπε προχθές πως αντί να σκέφτεται τι πρέπει να κάνει μέσα στον αγώνα, σκεφτόταν τον αέρα. Είπα μάθημα νούμερο ένα, γιατί το έκανα κι εγώ στον προκριματικό. Πρέπει να μπω και να σκέφτομαι τι πρέπει να κάνω εγώ στο επί κοντώ, όχι τον αέρα.

Χθες η Χρυσούλα, που δεν πήγε όσο καλά ήθελε, μου είπε δεν το ευχαριστήθηκε και σκέφτηκα πως κάποιες φορές το κάνω κι εγώ αυτό. Και είπα στον εαυτό μου, θα μπω και θα το ευχαριστηθώ.

Γιατί σε όσα πρωταθλήματα δεν το έζησα δεν έχω πάει καλά. Σήμερα το ευχαριστήθηκα από την αρχή. Αυτό που έκανα σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερο από τους πέντε πόντους που είναι το φετινό μου ρεκόρ
», είπε η αθλήτρια στην μικτή ζώνη του Ολυμπιακού Σταδίου του Μονάχου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Παλλήνη. Έχει μία μικρότερη αδερφή, την Γεωργία, η οποία ήταν επίσης πρωταθλήτρια του επί κοντώ. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στην Αμερική και πλέον γυμνάζεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχτισε από το μηδέν μαζί με τον σύζυγo και προπονητή της, Μιτς.

Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τις σπουδές στην βιολογία και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Νευροψυχολογία, στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Έχει υπάρξει πρωταθλήτρια στο NCAA (Κολεγιακό πρωτάθλημα). Κατείχε την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως της κατηγορίας Κ18 στο επί κοντώ με 4,37, όταν ήταν ακόμα στην κατηγορία Κ16.

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη της μεγάλη διοργάνωση, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ18 το 2005. Η Κατερίνα Στεφανίδη έχει καταφέρει το σπάνιο επίτευγμα, να είναι την ίδια περίοδο κάτοχος χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (2017) και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (2018).

Από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Βερολίνο το 2018, κατέχει και το ρεκόρ του πρωταθλήματος με 4,85. Έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (2012, 2016, 2021) και έχει κερδίσει τέσσερις φορές την σειρά αγώνων Diamond League.

Τέλος, έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ανοιχτού και κλειστού στίβου, με κορυφαία στιγμή το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Η Στεφανίδη είναι εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Αθλητών της World Athletics με δικαίωμα συμμετοχής στα διοικητικά συμβούλια της WA.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.