Header Ads

Header ADS

Eurobasket 2017: Σλοβενία - Ελλάδα 78-72

Eurobasket 2017: Σλοβενία - Ελλάδα 78-72
Η Ελλάδα έδειξε πως μπορούσε να πάρει την νίκη, την κράτησε για αρκετό διάστημα γερά στα χέρια της, αλλά η Σλοβενία αντέδρασε και έκανε το 3-0 στην διοργάνωση επικρατώντας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 78-72. Αύριο - Δευτέρα υπάρχει ρεπό για τον 1ο Όμιλο με την Ελληνική ομάδα να αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Φινλανδία μεθαύριο - Τρίτη (05/09) στις 20:00.

Δεκάλεπτα: 23-13, 35-30, 52-58, 78-72.

Σλοβενία (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 8, Ρέμπετς, Ντράγκιτς 20, Νίκολιτς, Πρέπελιτς 16, Μούριτς 6, Μπλάζιτς, Βίντμαρ 6, Ζάγορατς, Ντίμετς, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 22.

Ελλάδα (Μίσσας): Καλάθης 6, Μπουρούσης 9, Σλούκας 18, Παππάς 10, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο.

Διαιτητές: Μαράνιο (Βραζιλία), Κόντε (Ισπανία), Κοσλόφκις (Λετονία).

Μίσσας: "Η εικόνα μας ήταν πολύ καλύτερη"

Για πρόοδο στην αγωνιστική εικόνα της Εθνικής μίλησε ο Κώστας Μίσσας μετά την ήττα από τη Σλοβενία: «Η εικόνα μας ήταν πολύ καλύτερη. Είναι σημαντικό να πιστεύουμε. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες, όπως όταν ήμασταν στο +4 και χάσαμε δύο ριμπάουντ. Θα πρέπει, επίσης, να παίζουμε πολύ καλύτερα απέναντι στο πικ εν ρολ. Η Σλοβενία πέτυχε πολλούς πόντους έτσι, ενώ δεν είχαμε και καλό ποσοστό στο τρίποντο.

Όμως δεν ήταν όλα τα σουτ από καλές καταστάσεις. Κρατάμε την καλή εικόνα σε ένα μεγάλο διάστημα του αγώνα και κοιτάμε τη συνέχεια, τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ενώ για τη χρησιμοποίηση του Θανάση Αντετοκούνμπο για λιγότερο χρόνο σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι είπε: «Δεν έγινε κάτι. Απλώς ήταν μια τακτική επιλογή στη διάρκεια του αγώνα, γιατί θέλαμε παίκτες με περισσότερες επιθετικές παρά αμυντικές ικανότητες.»

Ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε: «Είχαμε ένα αρκετά καλό παιχνίδι, όμως σε κάποιες στιγμές χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δεν παίξαμε τις άμυνες που έπρεπε για να κερδίσουμε. Η Σλοβενία πέτυχε κάποια μεγάλα καλάθια και κέρδισε. Το ματς κρίθηκε σε μια-δυο κατοχές που θα μπορούσαν να είχαν πάει με την πλευρά οποιασδήποτε ομάδας.»

Ο προπονητής της Σλοβενίας, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, είπε: «Είναι μια μεγάλη νίκη για μας μετά από μία βραδιά γεμάτη συναισθήματα. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ έμπειρη και καλά προπονημένη ομάδα, ενώ εμείς έπρεπε να βρούμε φρεσκάδα μετά τη χθεσινή υπερπροσπάθεια. Θεωρώ πως κάναμε αρκετά καλή δουλειά στην προστασία της ρακέτας μας.»

Ο Λούκα Ντόντσιτς ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί η Ελλάδα είναι σούπερ ομάδα. Κάναμε όμως πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και στην επίθεση, παίξαμε το παιχνίδι μας και κερδίσαμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.