Header Ads

Header ADS

Παναθηναϊκός: Για 5η φορά πρωταθλητής με μειονέκτημα έδρας

Οι αριθμοί και τα στατιστικά μετά τον 5ο τελικώ των play off
Οι αριθμοί και τα στατιστικά στοιχεία που προέκυψαν από τον πέμπτο τελικώ των play off της Basket League, όπως τα μεταφέρει ο ΕΣΑΚΕ...

Το 16ο του πρωτάθλημα (και 35ο συνολικά) στην Basket League πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος παράλληλα κατέκτησε και το ένατο (και 10ο συνολικά) νταμπλ στα χρόνια του επαγγελματικού basket.

Παράλληλα οι "πράσινοι" κατάφεραν φέτος μόλις για 2η φορά στην ιστορία των τελικών και πρώτη από το 1999 να κατακτήσουν το πρωτάθλημα με μειονέκτημα έδρας, στο πέμπτο παιχνίδι στην έδρα του αντιπάλου τους. Επίσης για 5η φορά (1999, 2009, 2011, 2013, 2017) ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο έχοντας το μειονέκτημα έδρας. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει μία φορά και ο Ολυμπιακός (1993).

Οι 58 πόντοι του Ολυμπιακού ήταν η χαμηλότερη φετινή του επίδοση, όπως και ακόμα δύο. Τα 11 εύστοχα δίποντα αλλά και οι επτά ασίστ. Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν για πρώτη φορά φέτος σε μονοψήφιο αριθμό ασίστ.

Για τον Παναθηναϊκό φετινό ρεκόρ ήταν οι 35 προσπάθειες έξω από τα 6,75 μέτρα, ενώ για πρώτη φορά στους τελικούς και δεύτερη φορά στα play off είχε διψήφιο αριθμό εύστοχων τριπόντων.

Ο Γιώργος Πρίντεζης έφτασε τα 1.028 εύστοχα δίποντα στην καριέρα του στην Basket League και προσπέρασε τον Κώστα Τσαρτσαρή (1.027) ανεβαίνοντας στην 9η θέση των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα στην ιστορία της λίγκας. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού είναι ο μοναδικός εν ενεργεία αθλητής στην πρώτη δεκάδα ενώ ο αμέσως επόμενος είναι ο Βασίλης Σπανούλης, στην 13η θέση, με 32 εύστοχα δίποντα λιγότερα.

Με τους 10 πόντους που σημείωσε ο Δημήτρης Αγραβάνης, ξεπέρασε τους 600 στην παρουσία του στην λίγκα μετρώντας πλέον 603 σε 139 συμμετοχές.

Με τα δύο μπλοκς που έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης στο ΣΕΦ έφτασε τα 221 στην παρουσία του στη λίγκα και "έπιασε" στην 6η θέση των κορυφαίων μπλοκέρ στην ιστορία της Basket League τον Ουόλτερ Μπέρι. Οι επόμενοι "στόχοι" του είναι ο 4ος Δημήτρης Διαμαντίδης (με 227) και ο 5ος Κώστας Τσαρτσαρής με (με 224).

Το πρώτο του double double στο Ελληνικό πρωτάθλημα σημείωσε ο Μάικ Τζέιμς που τελείωσε το τελευταίο παιχνίδι της φετινής σεζόν με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ. Επίσης ξεπέρασε και τα 100 ριμπάουντ στη λίγκα μετρώντας πλέον 105.

Ο Κέισι Ρίβερς ξεπέρασε τα 50 εύστοχα τρίποντα με τον Παναθηναϊκό στην λίγκα καθώς με τα τρία εύστοχα που είχε στο ΣΕΦ έφτασε τα 52 (στα 125).

Ο Αντώνης Φώτσης ανέβηκε στην 17η θέση των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στην λίγκα καθώς έφτασε τις 352 συμμετοχές και ξεπέρασε κατά μία τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.