Header Ads

Header ADS

Ρεκόρ ο Σπανούλης, προσπέρασε τον Τάρλατς ο Μπουρούσης

Στατιστικά στοιχεία από το χθεσινό ματς στο ΣΕΦ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
Για 6η φορά, σε σύνολο 17 σειρών κόντρα στον Παναθηναϊκό για τους τελικούς της Basket League, ο Ολυμπιακός καταφέρνει να αρχίσει νικηφόρα. Και στις έξι σειράς που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" το 1-0 το πρώτο παιχνίδια έγινε στην έδρας τους.

* Τα συνολικά επτά λάθη που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι η καλύτερη φετινή επίδοση της ομάδας στο πρωτάθλημα. Φέτος ο Ολυμπιακός είχε άλλες δύο φορές μονοψήφιο αριθμό, από εννέα κόντρα σε Άρη και Τρίκαλα BC.

* Ο Βασίλης Σπανούλης τελείωσε για 1η φορά αγώνα τελικής σειράς με διψήφιο αριθμό ασίστ. Είχε 10 με το προηγούμενο ρεκόρ του να είναι οι 8 από τον τέταρτο τελικό της σεζόν 2011/12 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα είναι η 3η φορά που έχει διψήφιο αριθμό ασίστ στα play off, είχαν προηγηθεί οι αναμετρήσεις με το Ρέθυμνο και τον Πανιώνιο στις σεζόν 2012/13 και 2011/12, αντίστοιχα, όταν είχε και πάλι από 10. Εξάλλου, με τα έξι ριμπάουντ που μάζεψε -επίσης προσωπικό ρεκόρ σε τελικούς- ξεπέρασε τα 800 στην Basket League φτάνοντας τα 802.

* Με τα έξι επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε ο Γιάννης Μπουρούσης συμπλήρωσε τα 570 στην καριέρα του στη λίγκα και ανέβηκε στην 8η θέση των παικτών με τα περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ στην ιστορία της Basket League αφήνοντας πίσω του τον Ντράγκαν Τάρλατς με ένα λιγότερο.

* Ο Μάικ Τζέιμς συμπλήρωσε τα 100 εύστοχα δίποντα ενώ παράλληλα ξεπέρασε και τους 400 πόντους στο Ελληνικό πρωτάθλημα μετρώντας πλέον 402.

* Τα 100 ριμπάουντ στην φετινή σεζόν, ξεπέρασε -κατά ένα- ο Αντώνης Φώτσης.

* Με τα 25 φάουλ που χρεώθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού ισοφάρισαν το αρνητικό τους ρεκόρ στην φετινή σεζόν, καθώς από 25 φάουλ είχαν ακόμα δύο φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.