Header Ads

Header ADS

Pedro Conde: "Δεν έχω κάποιο πρότυπο"

Η συνέντευξη του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα Pedro Conde
Ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Pedro Conde, ο οποίος έχει ήδη πετύχει 13 γκολ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα απάντησε στις ερωτήσεις των φιλάθλων στο πλαίσιο της συνέντευξης της εβδομάδας που διοργανώνει η Super League...

Ερώτηση από τον Λεωνίδα Σερέπα
Πως σου αρέσει να αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου; Στον ελεύθερο μου χρόνο, μού αρέσει να κάνω διαφορετικά πράγματα να πηγαίνω με κάποιον συμπαίκτη μου μια βόλτα, να πιω έναν καφέ ή μένω στο σπίτι να δω μια ταινία η μια σειρά όμως βασικά μου αρέσει να βγαίνω με συμπαίκτες μου κυρίως με τους Ισπανούς που είναι μαζί μου εδώ και να βγαίνω για καφέ ή για φαγητό όταν έχουμε ρεπό από την προπόνηση.

Ερώτηση από τον Δημήτρη Χουλιαρά
Ποιους ποδοσφαιριστές έχεις για πρότυπο; Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί καλοί επιθετικοί όπως ο Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου ο Κόστα της Τσέλσι, ο Σουάρες της Μπαρτσελόνα, είναι επιθετικοί με εξαιρετικό επίπεδο παγκοσμίως και οι επιθετικοί είναι αυτοί τους οποίους παρατηρώ, όμως δεν έχω κανένα πρότυπο επιθετικού να ακολουθήσω, κοιτάω όλους τους επιθετικούς όλων των ομάδων τόσο του Ελληνικού, όσο και του Ισπανικού πρωταθλήματος αλλά και των άλλων πρωταθλημάτων, όμως δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο.

Ερώτηση από τον Ντίνο Χρήστο
Είσαι ευχαριστημένος από την ομάδα και τους φιλάθλους; Φυσικά! Τόσο από την ομάδα, όσο και από τους οπαδούς, τον κόσμο που μας περιτριγυρίζει. Η ομάδα με υποδέχτηκε από την πρώτη μέρα πολύ καλά, με ανοιχτές αγκάλες όπως λέμε στην Ισπανία. Και οι οπαδοί ακριβώς το ίδιο. Οπαδοί που μας ευχαριστούν για την προσπάθεια μας στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πώς και οι οπαδοί και η ομάδα με υποδέχτηκαν πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό.

Ερώτηση από τον Βαγγέλη Λέτσιο
Είσαι ευχαριστημένος από την απόφασή σου να έρθεις στην Ελλάδα; Ναι η αλήθεια είναι πως κάθε μέρα που περνάει είμαι και πιο ευχαριστημένος. Στην αρχή ήρθα με αμφιβολίες όμως κάθε μέρα που περνάει είμαι πιο ευχαριστημένος που έκανα αυτό το βήμα στη ζωή μου, να φύγω από την Ισπανία και να έρθω στην Ελλάδα.

Ερώτηση από τον Ελευθέριο Ευαγγέλου
Κατά την γνώμη σου ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη ποιότητα στο Ελληνικό πρωτάθλημα; Στο Ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα όχι μόνο σε μία ομάδα, αλλά σε πολλές, όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά στον ΠΑΟΚ, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό και σε άλλες ομάδες.

Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες έχουν παίκτες με ποιότητα, και οι 16 και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να μιλήσω για κάποιον γιατί θα έπρεπε να πω πολλά ονόματα. Για να είμαι αντικειμενικός πρέπει να πω ότι υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές με ποιότητα στην Ελλάδα και δεν μπορώ να πω μόνο ένα όνομα αλλά πολλά και σε πολλές ομάδες.

Από το ξεκίνημα της καριέρας σου αλλάζεις κάθε χρόνο ομάδα. Είναι εύκολη η προσαρμογή; Θα προτιμούσες να μείνεις σε μια ομάδα για πολλά χρόνια; Ναι, από την αρχή της καριέρας μου ήμουν πάντα σε διαφορετική ομάδα κι αυτό ήταν γιατί ήθελα να κάνω ένα άλμα ποιότητας στην ζωή μου και πολλές φορές έφευγα από μία ομάδα γιατί πίστευα ότι αν πάω στην άλλη θα έδινα αυτό το άλμα ποιότητας στην αθλητική μου καριέρα.

Αυτό έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ένα μειονέκτημα είναι ότι όταν φτάνεις σε μία καινούργια ομάδα η πλειοψηφία των συμπαικτών είναι καινούργιοι η ελευθερία όταν οι παίκτες είναι καινούργιοι. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι γνωρίζεις πολλούς επαγγελματίες συμπαίκτες με τους οποίους γεννιέται μία κάποια φιλία η οποία στο κάτω κάτω είναι αυτό που θα σου μείνει όταν τελειώσει το ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το αν θα έμενα πολλά χρόνια σε μία ομάδα: Αν βλέπω ότι η ομάδα πληροί κάποιες προδιαγραφές και έχει φιλοδοξίες και εγώ είμαι ευχαριστημένος στην πόλη και είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα δε θα με πείραζε να μείνω σε μια ομάδα πολλά χρόνια αλλά δεν κάθομαι να σκεφτώ αυτό, είμαι ποδοσφαιριστής που θέλει να βελτιώνεται κάθε μέρα και ότι έρθει.

Ερώτηση από τον Γιώργο Κατζέλη
Σου αρέσει η πόλη των Ιωαννίνων; Φυσικά μου αρέσει πολύ αυτή η πόλη, όπως είπα και σε άλλη ερώτηση ήρθα εδώ με πολλές αμφιβολίες και αβεβαιότητα αλλά κάθε μέρα που περνάει είμαι πιο σίγουρος ότι έκανα μία καλή επιλογή και αποφάσισα σωστά να αφήσω την Ισπανία και να έρθω στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ και είμαι πολύ ευχαριστημένος στα Ιωάννινα.

Με εξέπληξε πολύ, είναι μια πολύ όμορφη πόλη και ο κόσμος είναι απίστευτος. Η αλήθεια είναι πως μοιάζει πολύ με τον κόσμο στην πόλη, όπου έμενα στην Ισπανία κι αυτό με κάνει να νιώθω πολύ πιο άνετα εδώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ερώτηση από τον Κωνσταντίνο Τραγουδάρα
Έχεις ξεπεράσει ήδη κάποιους μεγάλους θρύλους του παρελθόντος που φόρεσαν την φανέλα του ΠΑΣ και κυνηγάς να σπάσεις το ρεκόρ των 16 γκολ στην Α εθνική του Θαλή Τσιριμώκου που είναι τα περισσότερα γκολ που σημείωσε ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ στην μεγάλη κατηγορία. Πως νιώθεις για αυτό και ποιος είναι ο στόχος σου με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα;

Παρόλο που έχω σπάσει κάποια ρεκόρ δεν κάθομαι να σκεφτώ αυτό τώρα. Αυτό που με χαρακτηρίζει ως ποδοσφαιριστή είναι ότι κοιτάω την ομάδα και για να πω την αλήθεια εμένα με νοιάζει να κερδίζει η ομάδα κάθε Κυριακή από το να σπάσω εγώ κάποια ρεκόρ. Η αλήθεια είναι πως οι επιθετικοί ζουν για το γκολ και αν η ομάδα κερδίζει και εγώ έχω βοηθήσει στο να κερδίσει, ή τουλάχιστον να μη χάσει η ομάδα, τότε είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Δε μου χρησιμεύει σε τίποτα να σπάω ρεκόρ και η ομάδα να χάνει όλους τους αγώνες. Προτιμώ να κοιτάω την ομάδα και να κερδίζει η ομάδα και όσον αφορά τα ρεκόρ δε σχεδιάζω τίποτα. Και δε σκέφτομαι το πού θέλω να φτάσω με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δε σκέφτομαι με προοπτική το μέλλον, αλλά σκέφτομαι την κάθε μέρα.

Τώρα σκέφτομαι τον αγώνα του Σαββάτου, όταν τελειώσει ο αγώνας του Σαββάτου θα σκεφτώ να κερδίσω το επόμενο παιχνίδι και σκέφτομαι μόνο αυτό, δε σκέφτομαι αν παίξω στο Europa League με τον ή αν θα παίξω στο Champions League με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Σκέφτομαι μόνο μέρα με την μέρα και δε βάζω όρια. Πιστεύω ότι αν ένας παίκτης βάζει όρια, δεν είναι καλός παίκτης. Πρέπει να ζούμε μέρα με τη μέρα και παιχνίδι με το παιχνίδι ακόμα κι αν είναι ουτοπικό είναι έτσι και πιστεύω και ότι το καλύτερο είναι και το απολαμβάνουμε περισσότερο γι αυτό και δε σχεδιάζω το μέλλον πέρα από το επόμενο παιχνίδι.

Ποιο είναι το όνειρο σου ως ποδοσφαιριστής; Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουμε όνειρα και αυτό είναι να κερδίσεις μία διοργάνωση με την ομάδα σου, όμως σε αυτή την περίπτωση με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα ήταν ένα όνειρο να κερδίσω το πρωτάθλημα ή το κύπελλο αλλά όπως είπα και στην προηγούμενη ερώτηση δεν το σκέφτομαι τώρα αυτό, όταν έρθει η στιγμή θα πρέπει να παλέψουμε γι’ αυτό. Όμως όταν εγώ ξεκινάω ένα πρωτάθλημα σκέφτομαι να κερδίσω σε όλους τους αγώνες και αν στο τέλος της σεζόν έχουμε πιθανότητες να εκπληρώσουμε το όνειρο τότε θα παλέψουμε για να το εκπληρώσουμε. Και άλλο ένα όνειρο είναι να παίξω σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση με την ομάδα μου.

Ερώτηση από τον Σπύρο Σουρέλη
Αν σε ζητούσε μια ομάδα της Secunda Division που θα πρωταγωνιστούσε για άνοδο, θα άφηνες τον ΠΑΣ Γιάννινα και το Ελληνικό πρωτάθλημα; Αν με ήθελε μια ομάδα της Segunda División, δεν ξέρω αν θα άφηνα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δε βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σε αυτή την κατάσταση και δεν την σκέφτομαι. Θα έπρεπε να αξιολογήσω πολλά πράγματα. Θα έπρεπε να αξιολογήσω κυρίως, το αθλητικό πλάνο, γιατί εγώ εδώ ήδη παίζω στην πρώτη κατηγορία και σε ένα μεγάλο σύλλογο.

Πάντα αξιολογώ το αθλητικό πλάνο, γι’αυτό αποφάσισα να έρθω στον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί έχει ένα πολύ καλό αθλητικό πλάνο βάσει του οποίου επίσης παίζουμε στο Europa League και τα τελευταία χρόνια πάντα βρισκόταν ψηλά στη βαθμολογία. Οπότε, δεν ξέρω τι θα έκανα, γιατί αυτή η κατάσταση είναι φανταστική, δεν είναι πραγματική. Για μένα το μόνο που είναι πραγματικό είναι να κερδίσω και να πάρω τους τρεις βαθμούς που είναι πολύ σημαντικοί και τίποτα παρά πέρα. Δεν κοιτάω πέρα από τον κάθε αγώνα.

Ερώτηση από τον Κλεάνθη Γέπη
Κατά την γνώμη σου, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος σέντερ φορ που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο; Ποια από αυτά θεωρείς ότι διαθέτεις και σε ποια χρειάζεσαι βελτίωση; Σχετικά με αυτή την ερώτηση ένας ποδοσφαιριστής σίγουρα πρέπει να έχει τις συνθήκες για να παίξει ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό σε έναν ποδοσφαιριστή είναι το πιο βασικό: το κοντρόλ και η πάσα και πέρα από αυτό το πιο σημαντικό είναι η ψυχική διάθεση, η ψυχολογία και πιστεύω ότι όταν έχεις καλή ψυχική διάθεση και καθαρό μυαλό είναι το παν.

Ερώτηση από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου
Ποιες διαφορές έχει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε σχέση την Ισπανία; Πιστεύω ότι μεταξύ του Ελληνικού και Ισπανικού ποδοσφαίρου υπάρχουν λίγες διαφορές, γιατί ποτέ δεν παύει να είναι ποδόσφαιρο. Στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, όπως και στην πρώτη κατηγορία της Ελλάδας το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία πού παίζεις.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία μικρή διαφορά γιατί εδώ οι ομάδες δεν μπορούν να παίξουν τόσο, δηλαδή αν εγώ κάνω κοντρόλ στην μπάλα με την πλάτη στο τέρμα και δε με αφήνουν να γυρίσω και είναι πολύ πιο σκληρό αυτό το ποδόσφαιρο απ’ ότι στην Ισπανία. Στην Ισπανία σου επιτρέπουν να παίξεις λίγο περισσότερο ποδόσφαιρο και δεν είναι τόσο σκληρό όπως είναι εδώ.

Ερώτηση από τον Θανάση Τσόδουλο
Ποια είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή στην καριέρα σου; Στην καριέρα μου προσωπικά είχα κάποιες πολύ καλές στιγμές αθλητικά, προσωπικά και ατομικά: Έχω αναδειχτεί πρώτος σκόρερ σε διάφορα πρωταθλήματα της Ισπανίας αλλά δε βασίζομαι σ’ αυτό. Πιστεύω ότι από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου ήταν μία άνοδος κατηγορίας, όταν ανέβηκα κατηγορία στην Ισπανία. Μακάρι να έρθει άλλη στιγμή ακόμη καλύτερη, όπως είπα πριν να κερδίσω κάποια διοργάνωση με την ομάδα μου.

Ερώτηση από την Κωνσταντίνα Σακελλαροπούλου
Πως σου φαίνεται η ατμόσφαιρα στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων»; Η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον στο στάδιο μου φαίνονται πολύ καλά κυρίως όταν έρχεται μία μεγάλη ομάδα, οι οπαδοί συμμετέχουν και αυτό αρέσει, τουλάχιστον εγώ αισθάνομαι ποδοσφαιριστής όταν υπάρχει πολύς κόσμος στο γήπεδο, όταν υπάρχει κόσμος να ενθαρρύνει την ομάδα και να βλέπει ποδόσφαιρο. Εμένα μου αρέσει αυτό και μακάρι να έρθει πολύς κόσμος να μας στηρίξει στα επόμενα παιχνίδια που απομένουν για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε όσες νίκες πετύχουμε εντός έδρας.

ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΔΩΡΟ ΕΝΑ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ, ΝΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΡΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.