Header Ads

Header ADS

Ίβιτς: "Να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό"

Δηλώσεις του Ίβιτς για το αυριανό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, μίλησε στην κάμερα της Nova για το επερχόμενο ντέρμπι του "δικεφάλου" κόντρα στον Ολυμπιακό. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Σέρβου προπονητή...

Για τα δύο τελευταία παιχνίδια της ομάδας και τι κρατάει από αυτά: «Μπήκαμε σε μία περίοδο που η ομάδα βγάζει κούραση. Παίζουμε κάθε τρεις μέρες από τις αρχές Ιανουαρίου. Αυτό που μας προβληματίζει από τα δύο τελευταία παιχνίδια, είναι σίγουρα η απόδοσή μας. Βγήκε η κούραση, η έλλειψη καθαρού μυαλού, με συνέπεια μην ήμαστε καλοί στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι κάτι που μας απασχολεί και πρέπει να διορθώσουμε.»

Για το αν θα άλλαζε κάτι αν μπορούσε να γυρίσει πίσω τον χρόνο: «Κάνουμε ανάλυση μετά από κάθε παιχνίδι, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα γινόταν αν έπαιζαν κάποιοι άλλοι παίκτες. Ίσως τα πράγματα να ήταν χειρότερα. Δεν μπορείς να γνωρίζεις κάτι τέτοιο. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να επιλέξουμε τους καλύτερους δυνατούς παίκτες. Παρακολουθούμε τους παίκτες μας και γνωρίζουμε συνεχώς αν είναι σε καλή κατάσταση και φυσική και ψυχολογική, ξέρουμε αν είναι έτοιμοι να δώσουν το 100%. Τα παρακολουθούμε όλα και ψάχνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές, παιχνίδι με παιχνίδι.»

Για το πως αντιμετωπίζεται η ψυχολογική κούραση των παικτών: «Προσπαθούμε να είμαστε συνέχεια κοντά τους και να τους μιλάμε. Τους δίνουμε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται και τους προετοιμάζουμε για κάθε αγώνα. Σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούμε να τους χαλαρώσουμε από την πίεση που λογικά υπάρχει, ειδικά όταν παίζουμε στην έδρα μας. Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι ο κόσμος περιμένει να δει αυτό που παρουσίασε η ομάδα το τελευταίο τρίμηνο. Είναι προσδοκίες που οι ίδιοι δημιούργησαν με την απόδοσή τους. Είναι λογικό όταν έχεις κάνει πολλά καλά παιχνίδια οι απαιτήσεις να ανεβαίνουν, τόσο από τον κόσμο όσο και από εμάς τους ίδιους. Σίγουρα για να κρατήσεις σταθερή την απόδοση χρειάζεται ηρεμία, δουλειά και καλή ψυχολογία.»

Για το τι τον κάνει αισιόδοξο ενόψει της συνέχειας: «Ότι βλέπω τους παίκτες μου να δουλεύουν σκληρά καθημερινά, να δίνουν το 100% και να αντιλαμβάνονται τι δεν πήγε καλά στα προηγούμενα παιχνίδια. Στις αναλύσεις και τις συζητήσεις που κάνουμε βλέπουν τα προβλήματά που έχουμε και όλοι μαζί προσπαθούμε να τα λύσουμε ώστε να προχωρήσουμε.»

Για τον Ολυμπιακό: «Παρακολουθούμε τους αντιπάλους κόντρα στους οποίους αγωνιζόμαστε, αλλά κυρίως με ενδιαφέρει είναι η ομάδα μου. Θα ασχοληθώ λοιπόν με την ομάδα μου, η οποία αν δώσει αυτό που μπορεί να δώσει δεν φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Σεβόμαστε τον Ολυμπιακό και γνωρίζουμε ότι είναι μία ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Μπορεί το τελευταίο διάστημα να μην έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια, αλλά είναι μία ομάδα που έχει ποιότητα όπως και εμείς και μπορεί να λύσει γρήγορα τα προβλήματά της. Είμαστε συγκεντρωμένοι και προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι, στο οποίο θα δώσουμε το 100% για να κερδίσουμε.»

Για το αν ο επικείμενος αγώνας είναι ξεχωριστός: «Είναι ένας αγώνας. Ένα ντέρμπι το οποίο ο κόσμος και οι παίκτες περιμένουν. Ζουν γι αυτά τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι να έχουν ηρεμία.»

Για το αν ο μεγαλύτερος αντίπαλος του ΠΑΟΚ είναι ο ίδιος του ο εαυτός: «Δεν μπορώ να πω ότι βάζουμε προβλήματα στον εαυτό μας. Έχουμε παίξει μέχρι τώρα τρία ντέρμπι και στα δύο ήμαστε καλοί. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα είχαμε καλή εικόνα και δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο κόντρα στις δυνατές ομάδες. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε την Κυριακή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.