Header Ads

Header ADS

Facts & Figures για το ΠΑΟΚ - Πανιώνιος

Στατιστικά στοιχεία για το παρελθόν των αγώνων ΠΑΟΚ - Πανιώνιος
Τον Πανιώνιο υποδέχεται στις τρεις το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης, αλλά και την παράδοση του "δικεφάλου" κόντρα στους "κυανέρυθρους". Όλα τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

#33 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει στις αναμετρήσεις της τελευταίας δεκαετίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο ανεξάρτητα έδρας. Από αυτούς μόνο οι πέντε βρίσκονται ακόμη στο ρόστερ των δύο αντιπάλων. Για τον ΠΑΟΚ έχουν βρει δίχτυα 19 παίκτες σε αυτή τη δεκαετία και μπορούν να διευρύνουν τα γκολ τους μόνο οι Αθανασιάδης - Κίτσιου - Κάτσε - Μαλεζάς. Από τον Πανιώνιο που έχει 14 σκόρερ σε αυτό το διάστημα μόνο ο Οικονόμου αγωνίζεται στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Ένας από τους 19 σκόρερ της τελευταίας δεκαετίας για τον ΠΑΟΚ είναι και ο προπονητής του, Βλάνταν Ίβιτς, με δύο γκολ.

#10 διαδοχικές νίκες μετρά ο ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου, o οποίος την τελευταία φορά που κατάφερε να μην ηττηθεί στην Τούμπα ήταν στις 3 Δεκεμβρίου 2006, όταν η αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 1-1. Η επίδοση με τις 11 διαδοχικές εντός έδρας νίκες επί της ομάδας της Νέας Σμύρνης από τις 18 Ιανουαρίου 1987 μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2002 είναι αυτή που θέλει να ισοφαρίσει αρχικά ο "δικέφαλος" και στην αναμέτρηση των play off να την αφήσει στο παρελθόν.

#56 αναμετρήσεις έχουν δώσει οι δύο ομάδες στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να έχει επικρατήσει στις 43, τον Πανιώνιο στις 4, ενώ 9 έχουν τελειώσει ισόπαλες.

#4 νίκες έχει ο Πανιώνιος στην Θεσσαλονίκη, αλλά οι τρεις από αυτές είναι στην πρώτη δεκαετία της Α' Εθνικής κατηγορίας, όταν είχε δυσκολέψει αρκετά τον ΠΑΟΚ, που δεν είχε καταφέρει να επικρατήσει των Κυανέρυθρων στις πρώτες πέντε εντός έδρας αναμετρήσεις. Στο διάστημα από το 1959 έως το 1968 οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό η συγκομιδή με τις 9 ισοπαλίες και 4 νίκες που έχει ο Πανιώνιος.

#10 γκολ έχει σημειώσει ο Γιώργος Κούδας κόντρα στον Πανιώνιο εντός και εκτός έδρας και είναι ο πρώτος σκόρερ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ο Κλάους Αθανασιάδης με 8 γκολ βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Ακολουθούν ο Γιώργος Κωστίκος και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με έξι γκολ, ενώ από πέντε γκολ έχουν ο Νέτο Γκουερίνο και ο Χρήστος Δημόπουλος.

#4 γκολ στα τελευταία τρία ματς που αγωνίστηκε κόντρα στον Πανιώνιο έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης. Ο Κλάους άνοιξε λογαριασμό στις 18 Σεπτεμβρίου 2011 στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 στη Νέα Σμύρνη. Στις 21 Ιανουαρίου 2012 σημείωσε το μοναδικό γκολ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα. Στις 4 Νοεμβρίου 2012 σημείωσε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 2-1 στην Νέα Σμύρνη. Στις 3 Ιανουαρίου 2015 σημείωσε το ένα από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ στη νίκη με 3-1 στην Τούμπα. Στους περσινούς αγώνες για τα Play Off της Super League βρήκε δίχτυα στο 2-0 στη Νέα Σμύρνη, ενώ στις 26 Μαΐου 2016 σημείωσε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στο 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.