Header Ads

Header ADS

Μποτία: "Νέος αέρας στα αποδυτήρια" (video)

Την πρώτη του συνέντευξη ως τεχνικός του Ολυμπιακού παραχώρησε σήμερα ο Βασίλης Βούζας. Μαζί του και ο ποδοσφαιριστής των "ερυθρολεύκων" Αλμπέρτο Μποτία. όλα αυτά μία πριν από την αναμέτρηση κόντρα στην Μπεσίκτας για το Europa League. Αναλυτικά τα όσα είπαν οι δύο άνδρες...

Βασίλης Βούζας

-Για το τι πέρασε από το μυαλό του, όταν ενημερώθηκε ότι θα αναλάβει την ομάδα: «Είμαι ένας επαγγελματίας προπονητής. Πάντα πρέπει να ψάχνω το καλύτερο στην καριέρα μου. Είναι μία πρόκληση και μία ευκαιρία να δείξω την αξία μου και να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις που έχει αυτή η θέση.»

-Για το πιο είναι το σημείο στο οποίο έχει επικεντρωθεί αυτές τις ημέρες: «Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, ότι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Να επικρατήσει το ομαδικό πνεύμα και να εντείνουμε τις προσπάθειες να εκπληρώσουμε τους στόχους. Ένας από αυτούς είναι και η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Europa League και αύριο έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε θετικά αυτή τη διαδικασία.»

-Για τον εάν θέλει να αλλάξει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας: «Αυτό που θα άλλαζα θα ήταν η αποτελεσματικότητα στις τελικές ενέργειες. Είναι κάτι που μας στέρησε βαθμούς. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Και κάτι από την αμυντική λειτουργία, να μην δεχόμαστε εύκολα γκολ ειδικά στις αρχές του παιχνιδιού.»

-Το μήνυμά του στον κόσμο ενόψει του αυριανού αγώνα: «Νομίζω ότι είναι αυτονόητο ότι πάντα οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι μία έξτρα βοήθεια για την ομάδα μας. Θα ήθελα να ζητήσω τη συμπαράσταση τους στην προσπάθεια των παικτών. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι στην ψυχολογία. Νομίζω ότι το Καραϊσκάκη θα είναι μία... καυτή έδρα και η αντίπαλη ομάδα θα έχει να αντιμετωπίσει μία ομάδα που παίρνει μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο της.»

-Για το πώς σκέφτεται τη δημιουργία του παιχνιδιού: «Όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία να κυνηγάς τρεις στόχους νομίζω ότι όλοι οι παίκτες μπορούν να φανούν χρήσιμοι και όλοι μπορούν να έχουν συμμετοχή όλοι. Είναι σίγουρο ότι θα ενεργοποιηθούν όλοι οι παίκτες μέχρι το τέλος, διότι έχουμε μία σειρά παιχνιδιών σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν και είναι δύσκολο να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση όταν έχουν και μικρό χρονικό διάστημα αποκατάστασης. Γι’ αυτό περιμένω απ’ όλους τους παίκτες μου να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητας και να ανταποκριθούν όσο μπορούν περισσότερο.»

-Εάν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει: «Εγώ με τους συνεργάτες μου συνεχώς αναλύουμε τον προσεχή αντίπαλο. Ψάχνουμε να βρούμε ποιοι παίκτες είναι διαθέσιμοι, ποιοι μπορούν να υπηρετήσουν το τακτικό πλάνο και την στρατηγική που έχουμε σχεδιάσει. Να δούμε την ετοιμότητα τους. Έχουμε κάποια σχέδια στο μυαλό μας, όμως όλα είναι πιθανά και ρευστά.»

-Για το "κλειδί" του αυριανού αγώνα: «Η Μπεσίκτας είναι μία ομάδα που θέλει να έχει την κατοχή. Έχει υψηλό ποσοστό κατοχής σε όλα τα παιχνίδια. Διαθέτει ποδοσφαιριστές με κάποιες ιδιαίτερε δυνατότητες. Πρέπει να περιορίσουμε παίκτες κλειδιά. Έχουμε εντοπίσει τα αδύναμα στοιχεία της και θα επιλέξουμε να χτυπήσουμε εκεί εφαρμόζοντας μία τακτική που θα ασκήσει πίεση στον αντίπαλο.»

Αλμπέρτο Μποτία

-Για το κλίμα που επικρατεί μετά την αλλαγή προπονητή: «Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Υπάρχει νέος αέρας στα αποδυτήρια. Υπάρχει σιγουριά ότι θα τα δώσουμε όλα αύριο για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε έναν νέο προπονητή τον οποίο εμπιστευόμαστε και ανυπομονούμε να έρθει το παιχνίδι για να τα δώσουμε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα.»

-Για την αίσθηση που υπάρχει ότι η Μπεσίκτας είναι το φαβορί και ο Ολυμπιακός το αουτσάιντερ: «Γνωρίζουμε όλοι ότι η Μπεσίκτας είναι μία μεγάλη ομάδα και είναι δυνατός αντίπαλος. Δεν νομίζω ότι είναι μεγαλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό. Μέσα στα αποδυτήρια λέγονται θετικά πράγματα, έχουμε αυτοπεποίθηση. Εμείς θέλουμε να έρθει η αυριανή ημέρα, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να τα δώσουμε όλα χωρίς να μας επηρεάσει τι λέγεται έξω από το γήπεδο.»

-Για τα γρήγορα γκολ που έχει δεχθεί ο Ολυμπιακός στα τελευταία ματς και τον τρόπο βελτίωσης: «Πράγματι είναι κάτι που συμβαίνει τον τελευταίο μήνα. Ότι έγινε, έγινε. Έχουμε ξεχάσει το παρελθόν κοιτάζουμε μόνο το παρόν και το μέλλον. Ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι. Σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Στους ποδοσφαιριστές αρέσουν παιχνίδια όπως το αυριανό και θέλουμε να τα δώσουμε όλα για ένα καλό αποτέλεσμα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.