Header Ads

Header ADS

Schalke - ΠΑΟΚ (facts & figures)

Στατιστικά στοιχεία από το παρελθόν των αγώνων του ΠΑΟΚ με Γερμανικές ομάδες
Στην AufSchalke Arena από την FC Schalke 04 θα φιλοξενηθεί σήμερα ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα της φάσης των "32" του Europa league (ο πρώτος αγώνας στην Τούμπα είχε λήξει 3-0 υπέρ της Γερμανικής ομάδας). Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης και το παρελθόν του "δικεφάλου" κόντρα σε Γερμανικές ομάδες. Όλα τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

#Θετικός είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στις αναμετρήσεις του με ομάδες από την Γερμανία εκτός έδρας. Σε τέσσερα ματς έχει μια νίκη - δύο ισοπαλίες - μια ήττα. Μάλιστα η μοναδική του ήττα είναι στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε σε Γερμανικό έδαφος τον Σεπτέμβριο του 1981 με 2-0 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Ακολούθησαν τρία ματς με Μπάγερν Μονάχου (0-0), με Σάλκε (1-1) και με Ντότμουντ (0-1).

#1 νίκη στην Γερμανία και μία ισοπαλία στην Τούμπα είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ στην τελευταία κόντρα του με ομάδα από την Γερμανία στο Europa League. Το 2015-16 αντιμετώπισε την Ντόρτμουντ για την φάση των ομίλων και την 1η Οκτωβρίου 2015 αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (34' Μακ / 72' Κάστρο) στην Τούμπα, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου 2015 επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας (33' Μακ). Τα παιχνίδια ήταν για την φάση των ομίλων.

#3 φορές έχει περάσει στην φάση των "32" του Europa League ο ΠΑΟΚ και τις τρεις έχει σταματήσει η πορεία του στην συγκεκριμένη φάση. Μάλιστα στην σειρά των έξι αναμετρήσεων έχει καταφέρει να βρει δίχτυα μόλις μια φορά με τον Μουσλίμοβιτς την σεζόν 2010-11.

#9 αναμετρήσεις έχει δώσει στην φετινή του Ευρωπαϊκή πορεία ο ΠΑΟΚ και πριν από την εντός έδρας ήττα από την Σάλκε με 3-0 είχε χάσει μόνο από την Καραμπάγκ εντός και εκτός έδρας, ενώ μετρά ακόμη πέντε νίκες και μία ισοπαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.