Header Ads

Header ADS

ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα (facts & figures)

Στατιστικά στοιχεία από το παρελθόν του ΠΑΟΚ με Ιταλικές ομάδες
Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, το παρελθόν του "δικεφάλου" με ομάδες από την Ιταλία και για την πορεία του ΠΑΟΚ στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης. Τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (paokfc.gr)...

#Το 2014 ο ΠΑΟΚ είχε συναντηθεί πάλι με την Φιορεντίνα για τους ομίλους του Europa League. Το πρώτο παιχνίδι τότε είχε γίνει στην Τούμπα και ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 με ένα γκολ του Βάργκας στο 38ο λεπτό. Στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε στην στην Ιταλία, ο "δικέφαλος" είχε πάρει ισοπαλία με 1-1 (88' Πασκουάλ / 81' Μάρτενς).

#Αυτή είναι η έβδομη φορά που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με ομάδα από την Ιταλία για τα κύπελλα Ευρώπης. Από το 1973-74 που αντιμετώπισε την Μίλαν για το Κύπελλο Κυπελλούχων μέχρι και σήμερα έχει αγωνιστεί με πέντε διαφορετικές ομάδες, αφού με την Ουντινέζε βρέθηκαν δύο φορές αντίπαλοι.

#Στα έξι ματς που έχει δώσει με Ιταλικές ομάδες ως γηπεδούχος μετρά 1 νίκη - 2 ισοπαλίες - 3 ήττες. Η μοναδική του νίκη είναι με αντίπαλο την Ουντινέζε με 1-0 στην κανονική διάρκεια στις 9 Νοεμβρίου 2000, ενώ το τελικό 3-0 έδωσε τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA.

#Οι δύο ισοπαλίες είναι με την Μίλαν (2-2) στις 20 Μαρτίου 1974 και την Νάπολι (1-1) στις 6 Οκτωβρίου 1988. Υπάρχουν ακόμη τρεις εντός έδρας ήττες από την Βερόνα, την Ουντινέζε και την Φιορεντίνα.

#30 αγώνες έχει δώσει στην φάση των ομίλων των ομίλων του Europa League στις οποίες μετρά 12 νίκες, 13 ισοπαλίες και πέντε ήττες. Σε αυτές τις αναμετρήσεις o κατάφερε να πετύχει 38 γκολ ενώ δέχθηκε 25. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, στην συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης, είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με εννέα τέρματα, δεύτερος ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με έξι και τρίτος ο Βιεϊρίνια με τέσσερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.