Header Ads

Header ADS

Παίκτης του Ολυμπιακού ο Μάριν

Την απόκτηση του Γερμανού ποδοσφαιριστή Μάρκο Μάριν ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός γνωστοποίησε σήμερα την απόκτηση του διεθνούς Γερμανού ποδοσφαιριστή, Μάρκο Μάριν. Ο Μάριν (1.70μ.) γεννήθηκε στις 13/03/1989 στην Bosanska Gradiška, η οποία σήμερα ανήκει στην Βοσνία / Ερζεγοβίνη. Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και στα άκρα της επίθεσης. Σε πολύ νεαρή ηλικία έγινε μέλος των πολύ μικρών (ηλικιακά) ομάδων της SG 01 Hoechst στην Γερμανία και το 1996 μετακόμισε στις Ακαδημίες της Eintracht Frankfurt. Έμεινε εκεί για περίπου μία δεκαετία και το 2006 τον απέκτησε η Borussia Mönchengladbach.

Στις 31 Μαρτίου του 2007 έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Borussia Mönchengladbach απέναντι στην αμέσως προηγούμενή του, Eintracht Frankfurt, ματς στο οποίο είχε και την ασίστ στο τελικό 1-1. Ακολούθησαν τρεις ακόμα συμμετοχές στην Bundesliga εκείνη την σεζόν (2006/07) μεταξύ των οποίων και μία απέναντι στην Bayern Munich. Η επόμενη σεζόν βρήκε την Borussia Mönchengladbach στην β' κατηγορία με τον Μάρκο να είναι βασικό της στέλεχος παρότι δεν είχε καν συμπληρώσει τα 20 του χρόνια. Σε 33 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο είχε 5 γκολ και 13 ασίστ.

Σε 35 ματς σε Bundesliga και DFB-Pokal (σ.σ.: κύπελλο) μέτρησε 7 γκολ και 14 ασίστ. Όπως ήταν φυσικό οι εμφανίσεις του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον άλλων ομάδων και τον Ιούνιο του 2009 η Werder Bremen τον έκανε δικό της. Στην Βρέμη το ξεκίνημά του είναι εντυπωσιακό. Σε 50 ματς την σεζόν 2009/10 σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League (σ.σ.: έφτασε με την ομάδα του ως και τους 16 της διοργάνωσης) είχε 7 γκολ και 18 ασίστ.

Μετά από μια «γεμάτη» 3ετία στη Βρέμη το καλοκαίρι του 2012 ο Μάρκο Μάριν κάνει το βήμα στο Αγγλικό πρωτάθλημα και την Chelsea, με την οποία αγωνίσθηκε σε 19 ματς σημειώνοντας 3 γκολ και δίνοντας 2 ασίστ κατακτώντας και το Europa League με τους Λονδρέζους εκείνη την χρονιά. Εν συνεχεία, την σεζόν 2013/14, αγωνίστηκε ως δανεικός από την Chelsea στην Sevilla της Ισπανίας.

Έπαιξε σε συνολικά 30 αγώνες για την ισπανική La Liga αλλά και το Europa League (σ.σ.: από τις 30 συμμετοχές οι 11 ήταν σ' αυτή την διοργάνωση) το οποίο κατέκτησε για 2η στην σειρά χρονιά αγωνιζόμενος μάλιστα και στον τελικό απέναντι στην Benfica. Η επόμενη σεζόν τον βρίσκει ν' αγωνίζεται σε δύο διαφορετικά πρωταθλήματα.

Στο πρώτο μισό στην Serie A με την φανέλα της ACF Fiorentina και στο δεύτερο μισό στην Jupiler Pro League με την RSC Anderlecht. Πέρυσι (2015/16) είχε μια πολύ «γεμάτη» χρονιά στο Τουρκικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Trabzonspor. Σε 29 ματς σε πρωτάθλημα και κύπελλο έβαλε 2 γκολ και είχε 5 ασίστ.

Σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, ο Μάρκο αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές ομάδες της Γερμανίας U16, 17, 18 και 21 (αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης το 2009), και στην πρώτη ομάδα. Με προπονητή τον Γιοακίμ Λεβ έκανε το ντεμπούτο του στις 27/05/2008 απέναντι στην Λευκορωσία. Τις κορυφαίες του στιγμές σε επίπεδο Εθνικής ομάδας τις έζησε όταν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή που ταξίδεψε το 2010 στην Νότια Αφρική για το Μουντιάλ. Κατάφερε μάλιστα να παίξει και σε δύο ματς. Ως τώρα μετράει 17 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ με την πρώτη ομάδα της Γερμανίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.