Header Ads

Header ADS

Πόλο: Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Πόλο: Στον τελικό ο Ολυμπιακός
Με εντυπωσιακό τρόπο πήρε την πρόκριση στον τελικό του 17ου final four του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση ο Ολυμπιακός, που επιβλήθηκε με 14-2 του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, στο κολυμβητήριο του ΝΟΒ στον Λαιμό.

Οι "ερυθρόλευκοι" επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους, έκαναν επίδειξη δύναμης και προκρίθηκαν για 24η φορά σε τελικό, στην ιστορία του θεσμού και διεκδικούν το 18ο Κύπελλο στην ιστορία τους και το 15ο νταμπλ τους (καθώς κατέκτησαν πριν από λίγες ημέρες και το πρωτάθλημα).

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν ο πρώτος ημιτελικός, με τον Ολυμπιακό να έχει ως βασικό όπλο του την άμυνα και τον τερματοφύλακά του Γιόζιπ Πάβιτς σε μεγάλη μέρα. Οι "ερυθρόλευκοι" δυσκολεύτηκαν λίγο μόνο στην αρχή του αγώνα, αλλά στην συνέχεια επέβαλαν τον ρυθμό τους και βρήκαν λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους.

Προηγήθηκαν με 6-0 στο ημίχρονο, 9-0 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου και 11-0 στα μέσα του τέταρτου. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει το πρώτο του γκολ στο 2.10 πριν από την λήξη του αγώνα, μειώνοντας σε 11-1 με τον Πρίμορατς, που πέτυχε και τα δύο γκολ των πρασίνων (μείωσε σε 12-2), για να φτάσουμε στο τελικό 14-2.

Κορυφαίοι σκόρερ, που πέτυχαν από τρία γκολ για τον Ολυμπιακό, ήταν οι Κολόμβος, Φουντούλης Ι, Βλαχόπουλος. Ο Ολυμπιακός είχε 4/8 παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 4 περιφέρεια, 3 φουνταριστός, 1 κόντρα. Ο Παναθηναϊκός είχε 2/10 με παίκτη παραπάνω.

Βλάχος: «Παίξαμε σε αργό ρυθμό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, μετά την εμφατική πρόκριση της ομάδας του στον τελικό του Κυπέλλου σημείωσε: «Δυστυχώς εμείς παίξαμε σε ένα αργό ρυθμό, τον οποίο είχε ο Παναθηναϊκός. Όσο και να θες να είσαι παθιασμένος και να θες να δώσεις το ρυθμό σου στο παιχνίδι αν δεν ανταπεξέρχεται και ο αντίπαλος δεν μπορείς να το κάνεις. Εμείς βάλαμε κάποια εύκολα γκολ και θα μπορούσαμε να έχουμε βάλει περισσότερα. Το θετικό είναι πως μέχρι το τέλος διατηρήσαμε την πολύ καλή μας απόδοση στην άμυνα. Προσπαθήσαμε να μη δεχτούμε γκολ και βρήκαμε κίνητρο μέσα από αυτό.»

Λοράντος: «Ώρα περισυλλογής και αποφάσεων»

Ο Τεό Λοράντος έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού για τη νίκη, ενώ σημείωσε: «Κατ' αρχάς συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού. Το σκορ δείχνει ότι δεν παίξαμε καλά. Είναι μια στιγμή σιωπής, περισυλλογής και αποφάσεων για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Αυτή είναι η αλήθεια. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι θα βοηθήσουν ώστε να υλοποιηθεί το πλάνο μου για τον Παναθηναϊκό.»

Σε ερώτηση αν μπορεί να χάσει ο Ολυμπιακός το κύπελλο: «Δεν ξέρω αν θα το χάσει. Είναι κάτι που δε με απασχολεί. Ότι δεν άπτεται της ομάδας μου δε με αφορά. Κοιτάω τι μπορώ να κάνω εγώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.