Header Ads

Header ADS

Πόλο: Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη ο τελικός

Πόλο: Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη ο τελικός
Μετά από δύο χρόνια θα βρεθεί πάλι σε τελικό Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Η ομάδα του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε με 11-7 του Εθνικού Πειραιά στον δεύτερο ημιτελικό του 17ου final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο κολυμβητήριό της στον Λαιμό, και θα αντιμετωπίσει αύριο - Σάββατο (28/05, 18:00, στο ίδιο κολυμβητήριο) τον κάτοχο του τίτλου Ολυμπιακό.

Οι "μπέμπηδες" του ΝΟΒ θα παίξουν για 14η φορά σε τελικό Κυπέλλου και διεκδικούν το 4ο τρόπαιο στην ιστορία τους. Είναι η 7η φορά που θα συναντηθούν στον τελικό της διοργάνωσης ο ΝΟΒ με τον Ολυμπιακό. Στις προηγούμενες έξι (6) συναντήσεις τους ο Ολυμπιακός έχει φύγει νικητής πέντε (5) φορές και ο ΝΟ Βουλιαγμένης μία (1).

Η καλή άμυνα ήταν το κύριο όπλο της Βουλιαγμένης στον δεύτερο ημιτελικό. Οι οικοδεσπότες του final 4 κατάφεραν να βρουν πιο εύκολα λύσεις επιθετικά (με κορυφαίο και πρώτο σκόρερ τους τον Καπότση, που πέτυχε 3 γκολ) και ξέφυγαν στο σκορ στα τέλη του δεύτερου οκταλέπτου και στο τρίτο (4-8), ενώ στις αρχές του τέταρτου βρέθηκαν μπροστά με 9-4.

Ο Εθνικός, που δεν μπόρεσε για τρία οκτάλεπτα να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω, αντέδρασε στο τέλος, καθώς βρήκε λύσεις, μείωσε σε 9-6 και 10-7, αλλά ο ΝΟΒ κράτησε το προβάδισμα και τη νίκη με το τελικό 11-7. Ο νικητής ΝΟ Βουλιαγμένης είχε 5/15 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 περιφέρεια, 2 φουνταριστός. Ο Εθνικός είχε 4/15 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 2 περιφέρεια, 1 φουνταριστός.

Ο προπονητής του ΝΟ Βουλιαγμένης, Κώστας Λούδης δήλωσε: «Σήμερα παίζαμε απέναντι σε μια ομάδα με τεράστια παράδοση στο χώρο, η οποία μάχεται και δεν παρατάει ποτέ το παιχνίδι. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και το χαρακτηριστικό στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη ήταν και πάλι η άμυνά μας. Ο παίκτης λιγότερο είναι το καλό μας στοιχείο, που μας διακρίνει ολόκληρη την χρονιά.»

Ενώ, όσον αφορά τον τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό είπε: «Δεν αρκεί μια εμφάνιση σαν τη σημερινή για να διεκδικήσουμε το κύπελλο απέναντι στον Ολυμπιακό. Για να έχουμε πιθανότητες πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς και να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας. Αυτό που περιμένω από τους παίκτες μου είναι να δείξουν πάθος, πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος. Να παίξουμε με το 100% των δυνατοτήτων μας, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας και να είμαστε ανταγωνιστικοί για το καλό του αθλήματος. Δεν είναι καλό να υπάρχουν παιχνίδια με τόσο μεγάλη διαφορά, σαν αυτά που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε εύκολες νίκες.»

Ο Φάνης Κουντουδιός, προπονητής του Εθνικού είπε: «Πιστεύω πως το παιχνίδι κρίθηκε στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου. Ήμασταν μεν με δύο γκολ πίσω, αλλά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Δεχθήκαμε δύο γκολ σε δύο λεπτά και αυτό άλλαξε εντελώς την ψυχολογία μας. Μας έκοψε τα πόδια. Είχαμε παίξει εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και όμως τελικά δεχθήκαμε 11 γκολ. Δεν ήμασταν καλοί στον παίκτη παραπάνω και παρ' όλα αυτά πετύχαμε 7 γκολ. Αν παίζαμε και στο δεύτερο ημίχρονο την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου, ίσως διεκδικούσαμε κάτι παραπάνω. Εν πάσει περιπτώση, δυστυχώς για να αλλάξουν κάποιες πιθανότητες στο πόλο πρέπει να αλλάξουν αρκετά δεδομένα. Το 70% της ομάδας δεν είχαν παίξει ποτέ ξανά σε Φάιναλ Φορ. Είναι νεαροί παίκτες που δεν έχουν εμπειρίες. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή και κάποιες σωστές κινήσεις ώστε να μεγαλώσουμε τον Εθνικό. Συγχαρητήρια στα παιδια του Εθνικού που έκαναν την υπέρβαση κι έφτασαν στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Σίγουρα αυτό θα αποτελέσει παρακαταθήκη για ένα καλύτερο μέλλον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.