Header Ads

Header ADS

"Άδικες οι κόκκινες, πέναλτι-φάντασμα"

Η επίσημη τοποθέτηση του Ολυμπιακού, μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ, για την ήττα των "ερυθρολεύκων" στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ και για την διαιτησία του Καλογερόπουλου:

«Χρειάστηκε να μείνει, αδίκως, με 9 παίκτες και ένα πέναλτι-φάντασμα στο 78’ για να νικηθεί ο Ολυμπιακός στη φετινή Super League. Στο ματς της 22ης αγωνιστικής ηττήθηκε 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και "έσπασε", αναγκαστικά και άδικα, το φετινό εν Ελλάδι αήττητο. Οι ερυθρόλευκοι αναγκάστηκαν να παίξουν με 10 παίκτες από το 47ο λεπτό λόγω άδικης αποβολής του Μποτία με απευθείας κόκκινη και με 9 από το 76’ όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι που "είδε", αλλά δεν ήταν, από πλευράς Μιλιβόγεβιτς. 

Ταυτόχρονα με την εσχάτη των ποινών ο Σέρβος χαφ της ομάδας μας είδε και 2η κίτρινη και αποβλήθηκε. Το ματς, προφανώς, δεν "αντέχει" και πολλή σε σοβαρή κριτική αφού η αριθμητική ισορροπία διαταράχθηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εις βάρος του Θρύλου. Εξάλλου, όσο οι ομάδες ήταν 11 εναντίον 11 ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερος. 

Καλύτερος ήταν ο Θρύλος ακόμα και όταν είχε 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο έναντι 11 της ΑΕΚ! Μόνο με 9 "λύγισε" και από γκολ που προήλθε από την άσπρη βούλα. Ο Μπουονανότε εκτέλεσε, απέκρουσε ο Ρομπέρτο και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι για να σκοράρει ο Βάργκας τελικά που πήρε το... ριμπάουντ έχοντας μάλιστα μπει νωρίτερα από το νόμιμο εντός περιοχής όπως και άλλοι 2-3 συμπαίκτες του. 

Στα πρώτα 47 λεπτά του αγώνα, και πριν ο Ολυμπιακός μείνει με 10 παίκτες, η γηπεδούχος ΑΕΚ δεν είχε κάνει έστω μία τελική προσπάθεια! Ούτε μία ενώ την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός είχε 4 με τις 2 εξ’ αυτών εντός εστίας. Στο 23’ ο Θρύλος έφτασε κοντά το γκολ αλλά το σώμα του Ντίντακ έσωσε. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 43’ με τον πορτιέρο της ΑΕΚ, Μπαρόχα, να σώζει στην κεφαλιά του Ντουρμάζ ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με νέα ευκαιρία (ψαλιδάκι) από τον Κασάμι. 

Με την έναρξη της επανάληψης ήρθε η απευθείας αποβολή του Μποτία και τα πλάνα του προπονητή μας, Μάρκο Σίλβα, άλλαξαν αναγκαστικά. Εξάλλου, είχε αναγκαστεί να τα αλλάξει και στο 33’ καθώς ο Πάρντο αποχώρησε τραυματίας και τη θέση του πήρε ο Σεμπά. Όταν ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 ο κ. Σίλβα αντικατέστησε τον Φορτούνη με τον Ντα Κόστα. Ακόμη κι έτσι πάντως ο Θρύλος ήταν αυτός που έκανε ευκαιρίες. 

Στο 64’ και στο 67’ ο Ολυμπιακός απείλησε την ΑΕΚ φτάνοντας με αξιώσεις στα καρέ της. Όμως δεν σκόραρε και στο 76’ αναγκάστηκε ν’ αλλάξει εκ νέου τα πλάνα του λόγω της αποβολής του Μιλιβόγεβιτς και του γκολ που ήρθε για τους γηπεδούχους. 

Ακόμα και με 9 παίκτες πίεσε ο Θρύλος και κυνήγησε την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε όσο κι αν προσπάθησε. Ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε ήττα αλλά, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πλέον στρέφει την προσοχή του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και το ματς της Πέμπτης με την Άντερλεχτ.»

2 σχόλια:

  1. Μαλακιες... Εγινε μια ηττα και;

    Εγω ειδα εναν ξεφουσκωτο Ολυμπιακο ακομη και με 10 να εχει το πανω χερι. Το να λεει καποιος οτι η αεκ επαιξε καλυτερα απο τον Ολυμπιακο απλως εθελοτυφλει. Σαφως και ηταν μια νικη γοητρου για την αεκ αυτο το ματς. Αλλα εχει γινει πολυ κακο για το τιποτα.

    Αν ο Ολυμπιακος κερδιζε θα λεγαμε απλα για αλλη μια νικη. Το να προσπαθει η ΠΑΕ να κανει επιδειξη δυναμης στο πραφανες ειναι απλα χαζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν θέμα απόδοσης του Ολυμπιακού η εικόνα του αγώνα που αναφέρεις. Έτσι παίζει η ΑΕΚ με όλους. Δες πχ το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ή και αναμετρήσεις με ομάδες θεωρητικά υποδεέστερες (πχ. Ξάνθη). Είναι το αγωνιστικό στυλ του Πογιέτ αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.