Header Ads

Header ADS

Πόλο: Στους "8" της Ευρώπης η Εθνική

Με χαρακτηριστική άνεση η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών επιβλήθηκε της Ρουμανίας με 15-9 στον χιαστί αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και προκρίθηκε στην 8άδα της διοργάνωσης.

Εκεί, στον προημιτελικό, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (η οποία είχε επιβληθεί σε άλλον χιαστί αγώνα, χθες, της Μάλτας με 14-3), αύριο - Δευτέρα (18/01) στις 19:45, με στόχο πλέον την πρόκριση στην 4άδα, την εδραίωση στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και την διεκδίκηση ενός μεταλλίου, δηλαδή της επανάληψης μιας διάκρισης σαν αυτής το περασμένο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο του Καζάν.

Οι Έλληνες διεθνείς ξεκίνησαν φουριόζοι και αποφασισμένοι τον αγώνα με τη Ρουμανία και προηγήθηκαν με 5-2 (5-3 υπέρ μας έληξε το πρώτο οκτάλεπτο). Στην συνέχεια οι Ρουμάνοι με το σκληρό τους παιχνίδι στην άμυνα και με σχετική ευστοχία στον παραπάνω κατάφεραν να φέρουν το ματς στην ισοφάριση στις αρχές της 2ης περιόδου (5-5), αλλά μετά υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας. (Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκληρό παιχνίδι των Ρουμάνων ανάγκασε τον Δερβίση να αποβληθεί με αντικατάσταση).

Η Εθνική βελτιώθηκε σημαντικά και με την πολύ καλή της άμυνα και τον τερματοφύλακα Φλέγκα (που αντικατέστησε τον Γαλανόπουλο) μπλόκαρε όλα τα ατού της Ρουμανίας -και κυρίως τον Γκεόργκε που μας είχε κάνει την ζημιά- και βρήκε λύσεις επιθετικά κυρίως στον παίκτη παραπάνω (10/16) και με πρώτα πιστόλια τους κορυφαίους περιφερειακούς της, τον Γιάννη Φουντούλη (με 6 γκολ και 2/2 πέναλτι) και τον Αλέξανδρο Γούνα (4 γκολ).

Η Ελλάδα έφτασε να προηγείται και με 14-7 και στην συνέχεια κράτησε δυνάμεις για το δύσκολο ματς με την Ισπανία, έκανε και επίδειξη δύναμης και θεάματος, για να έρθει το τελικό 15-9 υπέρ της. Η Ρουμανία είχε 5/12 π.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.