Header Ads

Header ADS

Η τελευταία κούρσα ενός μεγάλου αθλητή

Η συναισθηματική αποφόρτιση είχε γίνει περίπου ένα μήνα πριν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων του Ηρακλείου. Ο σημερινός αγώνας ήταν για τον Περικλή Ιακωβάκη η ευκαιρία να χαιρετίσει μια διοργάνωση που επί χρόνια τίμησε μέσα από την πολύχρονη καριέρα του. 

Το 1998 κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σήμερα το τελευταίο. Ο κορυφαίος Ελληνας πρωταθλητής έκανε 16 τις νίκες του στη διοργάνωση. Ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο τρόπο μια σπουδαία καριέρα στη διάρκεια της οποίας κατάφερε να κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις κατηγορίες.

Καλύτερη στιγμή για εκείνον το χάλκινο μετάλλιο το 2003 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού και το χρυσό το 2006 στο Ευρωπαϊκό του Γκέτεμποργκ. Ο Ιακωβάκης παρέλαβε το μετάλλιο του από την γυναίκα που στάθηκε δίπλα του σχεδόν μια 20ετία, την προπονητήτρια του Μαίρη Σωτηρακοπούλου και έχοντας στην αγκαλιά του τον γιο του Αχιλλέα. Για την ιστορία, ο Ιακωβάκης πέτυχε 51.69 και άφησε πίσω του τον Κωνσταντίνο Κωνσταντή με 52.81 και τον Γκιόργκι Καραολασβίλι με 53.66.

«Ήταν ασυνήθιστο για μένα να αποσυντονιστώ δεν το περίμενα, αλλά τελικά συγκινήθηκα. Ήταν το κλίμα τέτοιο που, που τελικά με έκανε να το χάσω. Τελείωσα με τον πρωταθλητισμό, όχι, όμως με τον αθλητισμό. Δεν έχω σκεφτεί τις επόμενες κινήσεις μου,όμως σίγουρα θα είμαι κοντά στον αθλητισμό», είπε ο Ιακωβάκης, που είναι στην επιτροπή αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.