Header Ads

Header ADS

Euro U19: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία

Οι «Φούριας Ρόχας» του Λουΐς Ντε Λα Φουέντε επικράτησαν 2-0 της Ρωσίας στον τελικό του UEFA EURO U19 Championship Greece 2015 και κατέκτησαν το τρόπαιο για έβδομη φορά στην ιστορία τους σε 14 διοργανώσεις που έχουν διεξαχθεί από το 2002! Οι Ισπανοί μπήκαν από το ξεκίνημα του αγώνα πολύ δυνατά υποχρεώνοντας τους Ρώσους σε αμυντικό και μόνο ρόλο.

Πριν ο Μαγιοράλ ανοίξει το σκορ στο 39ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά (προηγήθηκε σουτ του Ασένσιο στο δεξί δοκάρι) οι παίκες του Ντε Λα Φουέντε είχαν απειλήσει τον Μιτριούσκιν ουκ ολίγες φορές, με κορυφαίες το σουτ του σκόρερ των Ισπανών στο οριζόντιο δοκάρι στο 22ο λεπτό και τη διπλή τεράστια απόκρουση του αρχηγού και γκολκίπερ των Ρώσων σε αντίστοιχες κεφαλιές του Μερέ στο 14ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί έλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και σε αντίθεση με ό,τι ίσως αναμενόταν εκ μέρους των Ρώσων, αυτοί ήταν και πάλι που απείλησαν την εστία του Μιτριούσκιν, καταφέρνοντας να φτάσουν στο 2-0 στο 78ο λεπτό, όταν ο Ντάνι Σεμπάγιος πήρε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και με απίστευτη πάσα ανάμεσα σε πέντε αμυνόμενους βρήκε τον Ματίας Ναχουέλ (είχε αλλαγή προ τετραλέπτου στο ματς) στην πλάτη της ρωσικής άμυνας, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Διαιτητής του τελικού ήταν ο Άγγλος Άντονι Τέιλορ, ο οποίος παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Ματίας Ναχουέλ, Γκουλίεφ, Γκολοβίν, Χοτζανιγιάσοφ.

Ισπανία: Σιβέρα- Καρικόλ, Μερέ, Βαγιέχο, Μπόρχα (81' Μαρίν), Μερίνο, Ντάνι Σεμπάγιος, Ασένσιο, Πεδράσα (74' Ματίας Ναχουέλ), Μαγιοράλ (90' Κάρλος Φερνάντεζ).

Ρωσία: Μιτριούσκιν- Τσερνόφ, Χοτζανιγιάσοφ, Γιακούμπα, Μακάροφ, Γκουλίεφ, Μπαρίνοφ, Γκολοβίν (46' Ζούεφ), Μελκάτζε (62' Μπεζντένεζνιχ) , Σεϊντάεφ, Γκαζίλιν (70' Ζεμπαλέντινοφ).

Ανακοίνωση Οργανωτικής Επιτροπής: «Η Οργανωτική Επιτροπή του UEFA EURO U19 Championship Greece 2015 συγχαίρει την Εθνική Ομάδα της Ισπανίας για την κατάκτηση του τίτλου και την Εθνική Ομάδα της Ρωσίας για την πορεία της μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Επ' ευκαιρία της ολοκλήρωσης του τουρνουά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, για ακόμα μία φορά, τον φίλαθλο κόσμο της Κατερίνης, της Λάρισας και της Βέροιας για την αθρόα προσέλευσή του στα γήπεδα και κυρίως για την υποδειγματική συμπεριφορά του. 

Η θερμή υποστήριξη που απόλαυσαν οι διαγωνιζόμενες Εθνικές Ομάδες και κυρίως η πέραν κάθε προσδοκίας μαζική συμμετοχή των φιλάθλων, ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών που κατεβλήθησαν εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την άρτια οργάνωση του UEFA EURO U19 Championship Greece 2015. Οι αξιωματούχοι της UEFA εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους, τόσο για την οργανωτική επιτυχία του τουρνουά, όσο και για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με την Οργανωτική Επιτροπή. 

Το σπουδαιότερο στοιχείο που προέκυψε κατά το διάστημα των αγώνων του UEFA EURO U19 Championship Greece 2015 είναι ότι στις κερκίδες των γηπέδων υπάρχει χώρος για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φύλου. Αποδείχτηκε ότι το ελληνικό κοινό αναγνωρίζει, εκτιμά και ανταποδίδει τον απόλυτο σεβασμό στις απαιτήσεις του, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί από τους κανόνες της σύγχρονης και διεθνούς αγοράς. 

Αποδείχτηκε επίσης ότι η ΕΠΟ έχει την ικανότητα και τα στελέχη για να φέρουν σε πέρας μια διεθνή διοργάνωση με την ανιδιοτελή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων. Ευχαριστούμε για ακόμα μία φορά το κοινό της Κατερίνης, της Λάρισας και τη Βέροιας, καθώς τις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις και τις τοπικές αρχές (Περιφέρειες, Δήμους, Σώματα Ασφαλείας) των τριών περιοχών, που συνέδραμαν τα μέγιστα στην υλοποίηση του σχεδιασμού της Οργανωτικής Επιτροπής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.