Header Ads

Header ADS

Ντούκλα Πράγας - Ολυμπιακός 1-0 (φιλικό)

Η ενημέρωση του Ολυμπιακού, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ, για την "φιλική" ήττα των "ερυθρολεύκων" από την Ντούκλα Πράγας...

Στο πρώτο ματς επί αυστριακού εδάφους, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτες του δοκιμές απέναντι στην Ντούκλα Πράγας. O κ. Μάρκο Σίλβα παρέταξε την ομάδα μας με διάταξη 4-2-3-1. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας και Μαζουακού. Δύο κεντρικοί χαφ έπαιζαν οι Ζντιέλαρ και Μπουχαλάκης. Μπροστά τους, η τριάδα αποτελούνταν από τον Χάρα δεξιά, τον Φορτούνη αριστερά και τον «Τσόρι» στον άξονα, πίσω από τον μοναδικό «καθαρό» προωθημένο Άλαν Πουλίδο.

Ο Θρύλος μπήκε πιο δυνατά στο ματς από την αντίπαλο ομάδα της Πράγας. Η Ντούκλα έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι έχει πρόθεση να παίξει κλειστά. Η ομάδα μας, από την άλλη, ανέβαζε παίκτες, από τον άξονα και τα άκρα και προσπαθούσε να δημιουργήσει. Ήταν σαφής η πρόθεση του κ. Σίλβα ο Ολυμπιακός να έχει στην κατοχή του την μπάλα και να δίνει εκείνος τον ρυθμό!

Η υπεροχή ήταν καθολική στο πρώτο 20λεπτο. Ο Χάρα με τον Φορτούνη άλλαζαν πτέρυγες, με τον Σαλίνο και τον Μαζουακού να εκμεταλλεύονται τα «κοψίματα» προς τα μέσα των δύο ακραίων μέσων και να ανεβαίνουν αρκετά. Πολύ θετικός ο Ζντιέλαρ στις πρώτες κινήσεις και μεταβιβάσεις του. Κινητικός ο Χάρα, πολύ τρέξιμο και καλά πλασαρίσματα από τον Πουλίδο.

Μετά από μισή ώρα παιχνιδιού ο Ολυμπιακός πατούσε πολύ περισσότερο στην περιοχή του Ράντα. Το οριζόντιο δοκάρι στέρησε στον Χάρα την ευκαιρία να πετύχει το πρώτο (έστω και ανεπίσημο) γκολ του Θρύλου για φέτος, στο 35’! Μέχρι το 45λεπτο ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απειλούσε πολύ περισσότερο. Η ανάπτυξη γινόταν ορθολογικά, με πρώτο μέλημα την μπάλα να παραμένει στην κατοχή των παικτών του κ. Σίλβα. Στόχος είναι να ελαχιστοποιούνται τα λάθη και οι μεταβιβάσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρες. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έχασε καλές ευκαιρίες να σκοράρει και το αποτέλεσμα έμεινε στο 0-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκαν στο ματς οι Λόρια, Γιαταμπαρέ, Φουστέρ και Κολοβός, αντικαθιστώντας Ρομπέρτο, Ζντιέλαρ, «Τσόρι» και Χάρα. Η διάταξη παρέμεινε σταθερή, όπως σταθερή παρέμεινε και η διάταξη του Ολυμπιακού να πιέσει την εστία της Ντούκλα Πράγας. Στο ματς πέρασαν και ο Γιαννιώτας με τον Λάτσι, αντικαθιστώντας Φορτούνη και Μπουχαλάκη. Μοιραία οι αλλαγές επηρέασαν την εικόνα της ομάδας, όμως σε αυτό το στάδιο το μόνο δεδομένο είναι ότι ο κ. Σίλβα θέλει πρωτίστως να έχει μία ακόμη καλύτερη εικόνα για την ομάδα που έχει στα χέρια του και τους παίκτες που προπονεί καθημερινά.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε την μπάλα στην κατοχή του, όμως όσο περνούσε η ώρα δυσκολευόταν λίγο περισσότερο να δημιουργήσει φάσεις. Η Ντούκλα ήταν μία αμιγώς αμυντική ομάδα με ελάχιστους επιθετικούς (μέσω αντεπιθέσεων) προσανατολισμούς. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έδειχνε σε όλο το ματς, ακόμη και όταν η επιθετική δραστηριότητά του περιορίστηκε, ότι στόχος του είναι να κρατάει την μπάλα και να κάνει εκείνος το παιχνίδι. Δεν θα πρέπει να λησμονεί κανείς, ότι εκτός αποστολής ήταν και πέντε διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αυτομάτως προσθέτουν ιδιαίτερη ποιότητα στη ενδεκάδα.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αλλαγμένη και ενώ ο έλεγχος ήταν απόλυτα «ερκυθρόλευκος», οι φάσεις έλειψαν. Και ο Λόρια βέβαια, παρέμεινε θεατής του ματς. Πολλά χιλιόμετρα στο ματς και με φρεσκάδα ακόμη και το 75’, έκανε ο Άλαν Πουλίδο! Άφησε την θέση του στον Μάικλ Ολαϊτάν (καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους στην είσοδό του) στο 83’. Η Ντούκλα Πράγας στο 87’ με σουτ του Γιούρεντιτς έκανε το 1-0, το οποίο έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Το «φιλμ» του αγώνα:

2’ Ατομική ενέργεια του Χάρα από δεξιά, συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Ντούκλα να πέσει και να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ!

22’ Κάθετη πάσα προς τον Πρίκριλ, ο Σαλίνο με υπέροχο τάκλιν απομάκρυνε τον κίνδυνο και παραχώρησε κόρνερ.

26’ Υπέροχη σέντρα του Πουλίδο από δεξιά, έκοψε η άμυνα της Ντούκλα πάνω στην προσπάθεια του Χάρα!

28’ Γύρισμα του Φορτούνη από δεξιά, ο Ράντα έπεσε μπροστά του και μάζεψε την μπάλα... κλάσματα του δευτερολέπτου πριν ο Χάρα σκοράρει.

35’ Εκπληκτική ανάπτυξη από τον Θρύλο! Φορτούνης και Σαλίνο συνδυάστηκαν ιδανικά, με τον τελευταίο να γυρίζει παράλληλα από δεξιά και τον Χάρα να σουτάρει στην κίνηση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρια του Ράντα!

39’ Κλέψιμο του Σαλίνο, ο Βραζιλιάνος μπακ έβγαλε μπροστά τον Ολυμπιακό και με ωραία πάσα βρήκε τον Χάρα. Εκείνος με μια πέρασε διαγώνια-κάθετα στον Φορτούνη, ο οποίος σούταρε στην κίνηση και ο Ράντα έδιωξε!

76’ Δυνατό σουτ του Μαζουακού, η μπάλα ψηλά άουτ.

87' Γκολ για την Ντούκλα Πράγας με τον Γιούρεντιτς.

Διατητής του αγώνα ήταν ο Τσεμίλ Ετ με βοηθούς τους Πφίστερ και Έγκερ.

ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ: Ράντα, Γιέραμπεκ, Ματέι Χάνουσεκ, Μάρεκ Χάνουσεκ, Ποβάζανετς, Κάιτς, Γιούρεντιτς, Μπέργκερ, Μπογκέλ, Στέτινα, Πρίκριλ.

Στον πάγκο ήταν και οι: Νταβίντ Τετούρ, Τσούντι, Κόβαλ, Νέστορ, Κρμέντσικ, Ντάνιελ Τετούρ, Μιλόσεβιτς, Κλουκ, Βρζαλ, Μάρες, Χλίνκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Αυλωνίτης, Σιόβας, Ζντιέλαρ, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκεζ, Χάρα, Φορτούνης, Πουλίδο.

Αγωνίστηκαν και οι Λόρια, Φουστέρ, Γιαταμπαρέ, Κολοβός, Γιαννιώτας, Λάτσι, Ολαϊτάν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.