Header Ads

Header ADS

Αμπιντάλ: "Το καλύτερο φινάλε"

Ο Ερίκ Αμπιντάλ μίλησε για την τελευταία του ποδοσφαιρική παράσταση, μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Καλλονή, όπου γνώρισε την αποθέωση...

«Είναι πραγματικά στιγμές που δεν μπορείς να ξεχάσεις, στιγμές που θα τις θυμάμαι για πάντα, πολύ σημαντικές στην καριέρα μου. Είναι μάλλον το τελευταίο μου παιχνίδι που έπαιξα και είναι ο πιο ωραίος τρόπος για να φύγω για διακοπές πριν την καινούργια χρονιά!»

Για την Ελλάδα: «Είναι μια χώρα πολύ όμορφη, μου αρέσει πολύ. Όσοι άνθρωποι έχω γνωρίσει είναι πολύ συμπαθητικοί. Είναι μια χώρα που θα μπορούσα να ζήσω για περισσότερο καιρό, δυστυχώς δεν έχω γνωρίσει πολύ καλά τη χώρα και πολλά μέρη αλλά σκοπεύω να ταξιδέψω και να τη γνωρίσω καλύτερα.»

Για το μέλλον του: «Θα επιστρέψω στη Βαρκελώνη, έχω πρόταση εργασίας από τη Μπαρτσελόνα όπως και από τον Ολυμπιακό. Έχω λίγο χρόνο να το σκεφτώ και να πάρω τις αποφάσεις μου.»

Για το τελευταίο του ματς: «Πριν από την έναρξη είχα την ευκαιρία να μιλήσω στους συμπαίκτες μου. Ο Μανιάτης, ο αρχηγός μας, μου επέτρεψε να τους μιλήσω και τους είπα να απολαύσουμε αυτό το υπέροχο επάγγελμα που κάνουμε, να παίξουμε με ενθουσιασμό και να με βοηθήσουν να απολαύσω γιατί είναι το τελευταίο μου παιχνίδι. Από τη στιγμή που ήρθε και η νίκη το χαμόγελο ήταν μεγαλύτερο για όλους.»

Για το κυριότερο χαρακτηριστικό του: «Το κύριο χαρακτηριστικό μου είναι πως είμαι μαχητής έτσι νιώθω σε όλη μου τη ζωή. Μέσα από την καριέρα μου, νοιώθω πολύ τυχερός και πολύ ανοιχτός που μοιράστηκα ωραίες στιγμές με ωραίους ανθρώπους και νιώθω πολύ χαρά για αυτό.»

Για το πώς ένιωσε όταν επέστρεψε στα γήπεδα από την περιπέτεια με την υγεία του: «Ήταν μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου όταν επέστρεψα μετά την αρρώστια μου. Όταν ξεπερνάς ένας πρόβλημα έχεις πολύ όρεξη να επιστρέψεις αλλά έπρεπε να δουλέψω για να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν. Ήταν πολύ δυνατή και συγκινητική στιγμή που δεν μπορώ να την περιγράψω.»

Για την Μονακό: «Στο πρώτο μου πέρασμα, ήταν το ξεκίνημα του ονείρου. Από εκεί ξεκίνησαν όλα. Η δεύτερη περίοδος ήταν μια ολοκλήρωση είμαι χαρούμενος που ξεκίνησα το 2000 και έφυγα το 2013 και ανταπέδωσα την τελευταία χρονιά όσα μου είχαν δώσει όλα αυτά τα χρόνια.»

Για τη Λιλ: «Μία μεγάλη ευκαιρία, ήμουν τυχερός γιατί είχα χρόνο συμμετοχής, ήταν ένα τραμπολίνο όπου ξεκίνησα τα πρώτα άλματα για τη συνέχεια.»

Για τη Λιόν: «Η πρώτη μου ευκαιρία για τίτλο και το εισιτήριο για την Εθνική Γαλλίας. Ήταν δύσκολο στάδιο στην καριέρα μου, η πιο δύσκολη ομάδα, γιατί όταν έφυγα από την Λιλ έπρεπε να δείξω αν μπορούσα να σταθώ σε μεγάλο επίπεδο.»

Για τη Μπαρτσελόνα: «Το όνειρο, το ταξίδι στον ουρανό. Έξι υπέροχα χρόνια γεμάτη με επιτυχίες, τίτλους, απογείωση της καριέρας μου και τελικά το σπίτι μου.»

Για τον Ολυμπιακό: «Η καλύτερη πρόταση για να τελειώσω την καριέρα μου. Μου είχαν μιλήσει με πολύ καλά λόγια, ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου και να μοιραστώ με τους νέους όλα όσα έχω μάθει στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Η νίκη στο τελευταίο παιχνίδι είναι το καλύτερο φινάλε με μία ομάδα πολύ ενωμένη και αγαπημένη.»

Για τον κόσμο: «Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω γιατί είναι σημαντικό για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να έχει την στήριξη του κόσμου αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τους φιλάθλους της Καλλονής. Δεν ξέρω αν άξιζε μια τόσο βαριά ήττα, ήταν πολύ ωραίο το «αντίο» με μια τόσο μεγάλη νίκη. Ευχαριστώ για το χειροκρότημα και να συνεχίσουν έτσι. Πάμε Ολυμπιακέ!»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.