Header Ads

Header ADS

Ντιναμό Μινσκ - ΠΑΟΚ 0-2

Εκτός έδρας νίκη στην Λευκορωσία για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League επικράτησε στο φινάλε της Ντιναμό Μινσκ με 2-0. Η ενημέρωση για το ματς μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Μεγάλη νίκη -όπως εξελίχθηκε- πέτυχε στη Λευκορωσία ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 0-2 της Ντιναμό Μινσκ και εκμεταλλεύτηκε έτσι το “δώρο” της Φιορεντίνα, που την ίδια ώρα κέρδιζε με 1-2 την Γκινγκάμπ στη Γαλλία. Πλέον ο Δικέφαλος θέλει νίκη με…μισό-μηδέν απέναντι στους Γάλλους την τελευταία αγωνιστική για να συνεχίσει και το 2015 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μπορεί το τελικό σκορ να καταδεικνύει μια “καθαρή” νίκη, όμως η ανάγνωση του αγώνα είναι εντελώς διαφορετική. Με τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας, οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη κλήθηκαν να βρουν τον ρυθμό τους σ΄ένα εκτός έδρας ματς, με τη θερμοκρασία στους -7 και το τερέν παγωμένο. Αυτό αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολο και για 70 περίπου λεπτά ο Δικέφαλος δεν θύμιζε την ομάδα που πρέσαρε ανελέητα, είχε τον έλεγχο της μπάλας κατά μεγάλο ποσοστό και έφτανε σε πολλές τελικές φάσεις.

Μόλις τέσσερις προσπάθειες για γκολ έκανε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, με τη μεγαλύτερη να προέρχεται από την πίεση του Κλάους στον αντίπαλο τερματοφύλακα κι από μια στημένη φάση με κεφαλιά του Βίτορ. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την κατοχή και όταν το έκαναν, έλειπε η δημιουργικότητα των τελευταίων παιχνιδιών.

Το ίδιο συνέβη στα πρώτα 20-25 λεπτά της επανάληψης και μάλλον στο σημείο εκείνο “μίλησε” η προσωπικότητα των ποδοσφαιριστών, που έκαναν πιο απλό και πιο γρήγορο το παιχνίδι τους (όπως ζητούσε ο Αναστασιάδης), έφτασαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή και απείλησαν, ίσχνά στην αρχή, πιο σοβαρά στη συνέχεια. 

Τα δυο γκολ της ομάδας πέτυχε ο Αθανασιάδης. Ο Κλάους με μια κίνηση…βέλους στην καρδιά της άμυνας, δέχτηκε την καταπληκτική ασίστ του Περέιρα για το 0-1 στο 82 λεπτό, ενώ από το ίδιο περίπου σημείο εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση των αμυντικών στο πλασέ του Κάτσε, που είχε βγει… “μάτι” πάλι από μπαλιά του Φακούντο στο 88ο. 

Ο Κλάους πανηγύρισε το ένα από δυο του γκολ, καθώς μετά το δεύτερο έπεσε σφαδάζοντας στο έδαφος -και εντέλει αντικαταστάθηκε- καθώς ο αντίπαλός του έβαλε δυνατή κόντρα στην προσπάθειά του να προλάβει το πλασέ του αρχηγού του ΠΑΟΚ.

Με επιμέρους σκορ 8-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και τον Κλάους να πετυχαίνει 5 συνολικά γκολ, ο ΠΑΟΚ απέδειξε την ανωτερότητά του απέναντι στη Μινσκ και θα τα παίξει όλα για όλα εναντίον της Γκινγκάμπ στην Τούμπα για μια ακόμη πρόκριση στους 32 του Europa League. Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Μινσκ (Ζούραβελ): Ιγκνάτοβιτς, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Βερετίλο, Κοντσεβόι, Νίκολιτς, Σίμοβιτς, Ουντότζι (74' Γιαρότσκι), Στάσεβιτς, Αντάμοβιτς, Τζα Τζε-Τζε (81' Ντιομάντε)

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Κατσικάς (28' λ.τ. Τζαβέλλας), Ρατς, Τζιόλης, Κάτσε, Τζανδάρης, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (46' Γκολάσα), Αθανασιάδης (89' Παπαδόπουλος)

2 σχόλια:

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.