Header Ads

Header ADS

Αποκλείσθηκαν οι Ελπίδες

Το ζεστό χειροκρότημα των 3.000 θεατών που βρέθηκαν στις εξέδρες του Α' ΔΑΚ Κατερίνης ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους παίκτες της Εθνικής Ελπίδων, οι οποίο προσπάθησαν στον τελευταίο τους αγώνα με την Πολωνία να κλείσουν νικηφόρα την πορεία τους στα προκριματικά του EURO 2013/15. Η νίκη μας ήρθε στο τέλος με 3-1, όμως το γκολ της Σουηδίας στις καθυστερήσεις (4-3) σταμάτησε τα όνειρα για πρόκριση στα μπαράζ.

Η Ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στο γήπεδο και άνοιξε το σκορ στο 12', όταν ο Μαυρίας βρήκε όμορφα στη μικρή περιοχή τον Καρέλη και ο τελευταίος δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να κάνει με σουτ το 1-0. Ο Καρέλης είχε άλλη μια καλή ενέργεια στο 23' για να διπλασιάσει τα ελληνικά τέρματα, όμως στο επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη καλή επιθετική τους ενέργεια έφτασαν στην ισοφάριση με το κοντινό πλασέ του Πρζίμπιλκο (είχε προηγηθεί σέντρα από τον Ζίρο, ο οποίος, όμως, ήταν σε αντικανονική θέση).

Παρά το σοκ της ισοφάρισης, η Εθνική συνέχισε την πίεση και απείλησε με το φάουλ του Σταφυλίδη στο 27' και το σουτ του Βέλλιου από εξαιρετική θέση (αμφότερες τις περιπτώσεις επενέβη ο Σούμσκι). Άλλη μια μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 36', όταν ο Καρέλης από κοντά έστειλε με μονοκόμματο σουτ τη μπάλα άουτ, ενώ οι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις Πολωνοί έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Ζίρο στο 38'.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν άρχισε με τον ίδιο ρυθμό, όμως η ελληνική ομάδα είχε δύο καλά σουτ με τους Καρέλη (56') και Μαυρία (62', 67'). Η Εθνική μας, παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα στη Σουηδία δεν την ευνοούσε, συνέχισε την πίεση και είχε μεγάλη στιγμή για να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ με τον Βέλλιο στο 74' (σουτ άουτ). Τελικά το γκολ ήρθε στο 88' με το χτύπημα πέναλτι του Γιαννιώτα (το κέρδισε ο ίδιος από τον Καμίνσκι).

Η απίστευτη ανατροπή στο σκορ της Σουηδίας (3-3) έδωσε άλλη διάσταση στον αγώνα, με την Εθνική να φτάνει μια ανάσα από την πρόκριση στο 90΄ με την άστοχη κεφαλιά του Βέλλιου και στο 92' με το δοκάρι του Καρέλη. Το θρίλερ είχε την καλύτερη δυνατή κατάληξη στο 93΄ με το γκολ του Γιαννιώτα (3-1), όμως το τέρμα της Σουηδίας στις καθυστερήσεις (πήρε και την πρόκριση) δεν ολοκλήρωσε την επική προσπάθεια των νεαρών διεθνών. Ο Γερμανός διαιτητής Μπάστιαν Ντάνκερτ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλο, Μαυρία, Νταβίντοβιτς, Βζόλεκ.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Μαρινάκης, Σταφυλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (85΄ Γιαννιώτας), Μαυρίας (71΄ Μπακασέτας), Λαγός, Βέλλιος, Καρέλης, Μπουχαλάκης (62΄ Μπούζας)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σούμσκι, Γιανίτσκι, Ντζβίνιελ (81΄ Λεβαντόφσκι), Καμίνσκι, Σράπεκ, Βζίλεκ, Ζίρο, Μπερεζίτσκι, Νταβίντοβιτς, Παβλόβσκι (76΄ Γκόλα), Πρζίμπιλκο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.