Header Ads

Header ADS

Η πρώτη ευρωπαϊκή νίκη του Αστέρα (video)

Ο Αστέρας έγραψε ιστορία χθες το βράδυ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", αφού πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Europa League με 4-2 επί της Ροβανιέμι και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο -όπου θα αντιμετωπίσει την Γερμανική Μάιντς- χάρη στα τέρματα που σημείωσαν, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις (2), ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Τάσος Μπακασέτας.

Φορώντας τη νέα του φανέλα ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση απέναντι στην Ροβανιέμι. Έτσι, στο ημίχρονο προηγήθηκε με 2-0 χάρη στο ψιλοκρεμαστό σουτ του Κουρμπέλη έξω από την μεγάλη περιοχή στο 12ο λεπτό και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντε Μπλάσις στο 45'. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Μάσα κέρδισε το πέναλτι από τον Σάλγκρεν, ο οποίος αποβλήθηκε και είχε σαν αποτέλεσμα η Φινλανδική ομάδα να συνεχίσει με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας έχασε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το σκορ με τους Μπαράλες στο 47' (απέκρουσε ο Φόρσμαν), Ουσέρο στο 48' (σουτ στο δοκάρι), Μάσα στο 49' (απέκρουσε ο Φόρσμαν) και πλασέ άουτ του Ντε Μπλάσις στο τετ α τετ με τον Φόρσμαν στο 51ο λεπτό.

Αντί αυτού, ο νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε τη δικαίωση του για μία ακόμα φορά, καθώς η Ροβανιέμι στο 53' με κοντινό πλασέ του Μακιτάλο μείωσε σε 2-1, ενώ πριν περάσει καλά-καλά ένα δεκάλεπτο, ο Λαντενμάκι στο 62' με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια (2-2).

Για λίγα λεπτά υπήρξε μία ανησυχία και ένα άγχος στο γήπεδο, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα δεν πτοήθηκαν, δεν το έβαλαν κάτω, αλλά βγήκαν στην επίθεση και έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση.

Στο 68' η... ατυχία ξαναχτύπησε την πόρτα του Αστέρα, όταν το δυνατό σουτ του Μάσα από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι της Φινλανδικής ομάδας, ένα λεπτό αργότερα τραυματίστηκε ο Μπαράλες, αλλά πέντε λεπτά αργότερα οι επιθετικές προσπάθειες του Αστέρα απέδωσαν καρπούς.

Στο 73ο λεπτό, ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά ανάμεσα στα πανύψηλα κορμιά των αμυντικών της Ροβανιέμι έδωσε και πάλι το σύνθημα για πανηγυρισμούς στο γήπεδο (3-2) εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Ρόλε.

Οκτώ λεπτά αργότερα οι δύο ποδοσφαιριστές του Αστέρα που μπήκαν ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο έβαλαν το δικό τους στίγμα στο παιχνίδι. Ο Μπαντιμπανγκά μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή της Ροβανιέμι, έκανε μπαλιά-ξυράφι και ο Μπακασέτας με κοντινό πλασέ έβαλε το "κερασάκι στην τούρτα" διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (4-2). Στα τελευταία λεπτά ο Αστέρας δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες για γκολ, ωστόσο το σουτ του Ρόλε απέκρουσε δύσκολα ο Φόρσμαν και η κεφαλιά του Ντε Μπλάσις στις καθυστερήσεις έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ από την εστία της Ροβανιέμι.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Παντελιάδης, Γκόιαν, Σανκαρέ, Ουσέρο, Κουρμπέλης (72' Μπακασέτας), Ρόλε, Μάσα (75' Μουνάφο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (69' Μπαντιμπανγκά)

Ροβανιέμι: Σάλγκρεν (45' Φόρσμαν), Λαντενμάκι, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου, Κόκο (71' Εμενίκε), Γκέι, Σάξμαν, Μαγιάβα, Νιάζι (83' Λάχτινεν), Ομπιλόρ

Διαιτητής: Βιτάλι Μέσκοφ (Ρωσία)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.