Header Ads

Header ADS

Φεράντο: Παθιασμένο πρωτάθλημα το Ελληνικό

Την πρώτη του συνέντευξη ως προπονητής του Εργοτέλη παραχώρησε ο Χουάν Φεράντο κατά την ημέρα της παρουσίασής του. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ...

Για την καλή περσινή πορεία και τι θα αλλάξει: «Θέλω να βοηθήσω στην ανάπτυξη και όχι να μόνο να αλλάζω πράγματα. Η παρουσία μου στον Εργοτέλη είναι για να συνεχίσω την ανάπτυξη με ακόμη μεγαλύτερη φιλοδοξία. Δεν θα αναζητήσουμε μόνο το αποτέλεσμα αλλά και την αξιοποίηση της Ακαδημίας μας και παράλληλα να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο της Κρήτης.»

Τα στοιχεία που θα έχει η ομάδα τη νέα χρονιά και τις πολλές αλλαγές: «Είμαστε στην φάση που χτίζουμε την ομάδα. Η μεθοδολογία μου είναι ο ποδοσφαιριστής να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και αυτό να το μεταφέρει και στον θεατή. Πρέπει να ωριμάζουμε και να μεγαλώσουμε όλοι μαζί.»

Για τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας: «Οι παίκτες που θέλω να εντάξω στην ομάδα θα έχουν εμπειρία και παράλληλα να βοηθήσουν στην ανάπτυξη τους υπόλοιπους παίκτες. Προς το παρόν δεν μπορώ να πω πόσες μεταγραφές θα κάνουμε, δεν είναι εύκολο και χρειαζόμαστε χρόνο. Βέβαια, θέλουμε και έμπειρους ποδοσφαιριστές και όχι βετεράνους, οι οποίοι θα είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ μας.»

Για το γεγονός ότι είναι από τους νεαρότερους τεχνικούς: «Και στο Europa League ήμουν ο πιο νέος προπονητής, όπως και στην Ισπανία, έτσι και τώρα. Εγώ θα κερδίσω τους παίκτες μου, οι οποίοι θα με σεβαστούν. Με επέλεξαν γιατί έχω την ικανότητα να τους βοηθήσω, να τους κάνω πιο έξυπνους και να είμαι μαζί τους και στα εύκολα και στα δύσκολα.»

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι από τα πιο ανταγωνιστικά και από τα πιο παθιασμένα στην Ευρώπη. Εγώ από τότε που ήμουν ποδοσφαιριστής και όταν έγινα προπονητής παρακολουθούσα το ελληνικό πρωτάθλημα. Όπως παρακολουθώ και τα πρωταθλήματα της Σερβίας και της Κροατίας. Είμαι φανατικός του ποδοσφαίρου.»

Για τον λόγο που τον έκανε να έρθει στην Ελλάδα και τον Εργοτέλη: «Ο βασικότερος λόγος που ήρθα στον Εργοτέλη είναι ότι η ομάδα θέλει να αναπτυχθεί, όπως και οι φίλαθλοι μας, οι οποίοι απολαμβάνουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο.»

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος και τα δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια: «Είναι ένας παράγοντας που δεν μπορώ να ελέγξω. Όλοι θα παίξουν με όλους και δεν μας προκαλεί κάποιο φόβο ότι δίνουμε τα δύο πρώτα παιχνίδια εκτός έδρας, αντιθέτως οι δυσκολίες θα μας βοηθήσουν να ωριμάσουμε και να εξελιχθούμε πιο γρήγορα.»

Το μήνυμα που έστειλε στους φιλάθλους της ομάδας: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο μπορείς να κερδίσεις, αλλά και να χάσεις. Αυτό που υπάρχει στο μυαλό μου είναι να περνάμε καλά στο γήπεδο, να έρχεται ο κόσμος να βλέπει την ομάδα και αν κάνουμε καλή δουλειά θα ζήσουμε όμορφες και χαρούμενες στιγμές. Θα το διασκεδάσουμε με στόχο να πετύχει η ομάδα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.